Annonce
Middelfart

Nomineret: 10 stjerner, to priser og ingen tidshorisont

Annonce

Folkeoplysningsudvalget har nomineret fem frivillige ledere og fem ungdomstalenter til årets to idrætspriser. Kåringen skulle have været en del af den samlede hyldest til det lokale idrætsliv ved en festaften i Vestfynshallerne 31. marts. Det er altsammen udsat til senere, men her de i alt 10 nominerede.

Ungdomstalent: Laura Nissen Erichsen

Den 15-årige Team Vestfyn-målmand fik håndboldsporten i dåbsgave og har spillet håndbold, siden hun var to år. Og så blev hun på et tidspunkt så god til svømning, at hun var nødt til at stoppe.

Smilene sidder løst, men håndtrykket er fast hos 15-årige Laura Nissen Erichsen fra Team Vestfyn.

Den stærke målmand fra Nørre Aaby har gjort så stort et indtryk, at holdkammeraterne har indstillet hende til prisen som Årets Ungdomstalent i Middelfart Kommune.

- Jeg kan godt lide at forsøge at regne ud, hvor modstanderne skyder. De fleste skyder oftest det samme sted, og derfor skal man være meget opmærksom, når en kamp går igang. Til træning har jeg ret godt styr på, hvor mine holdkammerater gerne vil skyde, og det taler vi om, sådan at de også kan træne i at skyde andre steder i målet, siger Laura Nissen Erichsen.

Det stærke U-15-hold ligger i 2. division, og Laura kan se frem til en sæson mere med et godt hold - selv om en del af holdet tager på efterskole.

Selv går hun i 8. klasse på Nørre Aaby Skole, og her bliver hun et år mere, inden Hjemly Efterskole kalder.

Årets idrætsleder: Mathias og Per Jensen

Per og Mathias Jensen, begge 17 år, er nomineret til Årets Frivillige Idrætsleder. De er begge trænere i amerikansk foboldklubben Middelfart Stingers og investerer en stor del af deres fritid i forberedelse af træningerne, det sociale liv på holdet og i det praktiske arbejde, der følger med.

Det kræver interesse at dyrke den hårde, intense, amerikanske sport. Og den har de begge, Per og Mathias Jensen. Og ikke nok med det, så er de endda trænere for U-holdene samt bestyrelsesmedlemmer og motorer, når der trænger til at ske noget socialt i klubben.

Brødrene Per og Mathias Jensen bruger en stor del af deres fritid i Middelfart Stingers. Både på banen, uden for banen, i sociale sammenhænge og praktiske sammenhænge. Som for eksempel når banen skal kridtes op - i bogstavelig forstand.

- De laver et stort stykke arbejde. De forbereder sig hjemmefra, de siger nej til private arrangementer i weekender, hvor vi skal til stævner. De skriver rundt og spørger de andre, om de vil med i biografen eller om de vil mødes og spille playstation. De samler klubben, og de gør en forskel. Vi havde ingenting herude før, siger teammanager Lotte Jensen fra klubben om de to lederes indsats.

Ungdomstalent: Noah Schøtt Sejten

Noah Schøtt Sejten er blot ni år gammel, og han begyndte på badminton, fordi det var kedeligt bare at se på, når søstrene trænede. Men det er hurtigt gået op for trænerstaben hos FGH Badminton, at de har at gøre med et usædvanligt talent. Noah har på rekordtid flyttet sig, så han nu dyster med modstandere, der er flere år ældre end ham selv, og i hans egen aldersklasse regnes han blandt de allerbedste - i landet.

For Noah handler det allermest bare om at blive bedre.

- Jeg skal lære at smashe boldene nedad, så jeg har en chance mod de højere spillere. Jeg ved jo godt, jeg er rykket op i de større rækker, så jeg ikke kan vinde det hele. Det er lidt irriterende indimellem, men jeg tænker ikke så meget over det, siger han.

Årets idrætsleder: Pernille Hartmann

Pernille Hartmann har været aktiv som leder i den lokale idrætsforening i Aulby i snart 15 år. Hun elsker at gøre en forskel både for sine egne børn og for hele områdets.

Pernille Hartmann er lokalt forankret. Og hun er et foreningsmenneske. Hendes professionelle liv går med jobbet i Middelfart Sparekasse, hvor hun har ansvar netop for foreningerne og deres økonomi. Og fritiden bruger hun på at få sin egen forening til at trives. - Det er da en mega-vigtig opgave for os. Foreningerne er jo det, Danmark er bygget på. Det kan ikke gøres op i tid og penge. Og jeg får så meget igen af alle de unge mennesker, som jeg møder i Brugsen eller på skolen. Jeg kan jo mærke, at de gerne vil mig, fordi jeg gerne vil dem, siger hun med eftertryk.

Årets idrætsleder: Ulrik Knudsen

Da Ulrik KNudsen i 1985 flyttede til Nørre Aaby, var han landsholdskæmper i judo. Men der var ingen judoklub i byen, så han kastede sine kræfter og sin kærlighed på brydning i stedet. Og næsten 35 år senere lyder skudsmålet fra omgivelserne, at uden Ulrik var der ingen brydeklub i Nørre Aaby.

Der er en forklaring på fænomenet. For brydning har altid sørget for balancen i Ulrik Knudsens liv. Brydning og en række andre idrætsgrene, der har fået lov til at udfylde timerne i den rutinerede politibetjents tilværelse. Og det virker som en selvfølge, at netop Ulrik Knudsen er blandt de fem nominerede til titlen som "Årets frivillige idrætsleder" i Middelfart Kommune.

- Jeg er sådan set ligeglad med, hvilken idræt eller interesse børn går til. Bare de er aktive, for det skaber et godt børneliv. I brydeklubben har vi nogle klare regler. Her er plads til alle. Vi bruger ikke øgenavne og vi siger tingene direkte. Det er til at forstå, siger han.

Årets Ungdomstalent: Bastian Pedersen

Den 13-årige speedwaykører Bastian Pedersen er nomineret til Årets Ungdomstalent oven på et 2019 med store triumfer.

Bastian Pedersen fik speedwayen ind med modermælken. Både hans far Ronni Pedersen og onklen Nicki Pedersen havde excelleret i sporten, og det smittede af. Som helt lille kredsede Bastian Pedersen rundt på sin balancecykel i rundkørslen for enden af barndomsgaden i Middelfart.

Allerede i sin anden sæson i speedway 85cc-klassen blev han fynsk mester, og 2019 blev et vildt år for Bastian. Ikke nok med at han vandt verdensmesterkskabet, han blev også udtaget til det danske speedwaylandshold, vandt DM for par, tog bronze ved EM og blev kåret som årets stjerneskud af Dansk Motorunion.

- Når de (vennerne, red.) spørger, om jeg vil med i svømmehallen, må jeg give afkald på det, og så gøre det, jeg brænder for. Nu er jeg nået så langt i speedway, så lige nu vælger jeg speedway, siger han.

Annonce

Ungdomstalent: Marco Petersen

13-årige Marco Petersen elsker at spille badminton, og han er så god til det, at han er udtaget til talenttræning ved siden af klubtræningen. For den ADHD- og Tourettes-udfordrede Marco er sporten et frirum. Og han kan godt blive rastløs om onsdagen. Her spiller han nemlig ikke badminton. Marco Petersen er én af fem nominerede til prisen som "Årets Ungdomstalent" i Middelfart Kommune.

Marco Petersen har prøvet mange sportsgrene af, men det er med badminton, han har fundet sin rette hylde. Detaljegraden i spillet kombineret med det sociale har ramt den 13-årige lige i mavekulen, hvor det gør allerbedst. Han er så god til sin sport, at han trods sin alder spiller i U15-rækken.

Annonce

Årets Ungdomstalent: Magnus Bunkenborg

Et stort talent og en endnu større vilje til konstant at forbedre sig som fodboldspiller har skaffet Magnus Bunkenborg en nominering til prisen som årets ungdomstalent.

Den store dedikation og konstante jagt efter forbedringer er blandt årsagerne til, at Magnus Bunkenborgs træner i Middelfart MG&BK, Thomas Juel, har nomineret ham til titlen som årets ungdomstalent under 25 år.

Træneren spår, at Magnus Bunkenborg vil tage plads i rækken af succesfulde talenter opfostret i Middelfart, der tæller Rasmus Falk, Erik Marxen og ikke mindst landsholdsstjernen Christian Eriksen, som alle tre har fået hængt deres trøje op i Middelfarts klublokale.

Det er et stort pres at lægge på den unge midterforsvarer, som gør alt, hvad han kan for at indfri forventningerne.

Alle ugens dage står der fodbold på skemaet. Ved siden af de mange selvtræninger spiller han kamp og træner skiftevis sammen med OB og Middelfart MG & BK, og så har han været udtaget til alle DBU Fyns talentsamlinger.

En dag håber Magnus Bunkenborg at komme til at spille fast i OB.

- Jeg har en lille drøm om at blive professionel og få en kontrakt, hvis det kan lade sig gøre, siger Magnus Bunkenborg.

Annonce

Årets idrætsleder: Hanne Sørensen

Hanne Sørensen fra Ejby er blandt de indstillede til Middelfart Kommunes pris "Årets Frivillige Idrætsleder" for sit arbejde i Ejbyhallen gennem mere end 20 år.

Med en trænererfaring på op mod 26 år er Hanne Sørensen et særdeles kendt ansigt i hallen i Ejby. Hun er nærmest vokset op i hallen og kan alle de mere end 100 klubbørns navne. Og blandt andet derfor er hun nomineret til Middelfart Kommunes pris "Årets Frivillige Idrætsleder".

Indstillingen er lavet af Camilla Gitz, og den varmer i maven på den 36-årige håndboldtræner, som har mere end fem på listen over hold, hun træner.

- Det er fedt at blive anerkendt. Jeg er glad for, at hun (Camilla Gitz, red.) har lagt mærke til det, fortæller hun og tilføjer, at det er børnene og deres udvikling, der driver hende til at blive ved.

I Indstillingen skriver Camilla Gitz hun blandt andet:

"Hanne og hendes familie har skabt et fantastisk sted, som mange tænker tilbage på som en stor del af deres idrætsliv og barndom."

Annonce

Årets idrætsleder: Peter Brink

Peter Brink er et velkendt ansigt i sportslige sammenhænge i Gelsted og omegn. I mere end 40 år har han lagt kræfter som frivillig idrætsleder, og det er for ham en helt naturlig ting i livet.

Det frivillige arbejde og lysten til at engagere sig lokalt er også noget, der er kommet ind med modermælken, for begge forældre var ligeledes frivillige idrætsledere i Gelsted Idrætsforening og i andre, lokale sammenhænge.

Peter Brink er nomineret til årets frivillige idrætsleder, og det er nok ikke uden grund. I mere end 40 år har han lagt sin fritid i forskellige aktiviteter, og han gør det fortsat.

Som 16-årig startede han som fodboldtræner, og siden blev han håndboldtræner, og gymnastiktræner.

To dage om ugen er han af sted for at træne andre, og holdene er lagt i forlængelse af hinanden, så han både kan nå at træne fem hold på to dage.

- Det gør man bare. Det er jeg vokset op med, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce