Annonce
Indland

Noma-direktør er stolt over to genvundne michelinstjerner

I 2018 genåbnede Noma for dørene med et nyt koncept, nye lokaler og en ny beliggenhed. Og her har restauranten altså genfundet sit høje niveau og dermed gjort sig fortjent til igen at have to michelinstjerner.

Noma-direktør er glad for, at Noma har fået to michelinstjerner. Men han kunne godt tænke sig en tredje.

Noma har mandag aften modtaget to stjerner i Michelinguiden for de nordiske lande. Dermed er restauranten tilbage i det gode selskab, efter at den mistede sine to stjerner, da den i 2017 lukkede midlertidigt ned.

Derfor er der også tilfredshed at spore hos Peter Kreiner, direktør i Noma, efter mandagens uddeling af stjerner, som foregik i Aarhus.

- Vi har bygget en ny restaurant, så det er rigtigt dejligt at være tilbage med to stjerner. Vi er glade og stolte over det.

- Det betyder, at der er andre end os selv, der synes, at det er godt, det vi laver. Det er professionelle folk, som bedømmer os. Og det betyder rigtig, rigtig meget, at de kommer og vurderer os på den her måde, siger Peter Kreiner.

I 2018 genåbnede Noma for dørene med et nyt koncept, nye lokaler og en ny beliggenhed - dog stadig i København.

Og her har restauranten altså genfundet sit høje niveau og dermed gjort sig fortjent til igen at have to michelinstjerner.

Før uddelingen blev der spekuleret i, om Noma kunne få hele tre stjerner. Men direktøren er ikke skuffet over, at det ikke blev til tre.

- Jeg kunne godt tænke mig at få tre. Men jeg er også rigtig glad for de to. Det er en stor anerkendelse at få to stjerner, siger Peter Kreiner.

Køkkenchef i Noma René Redzepi kunne ikke selv deltage i stjerneuddelingen. Han er nemlig på ferie i Mexico.

Ifølge Peter Kreiner fulgte Redzepi, som også er medejer af Noma, med på et stream, så han er altså godt klar over, at han nu igen kan kalde sig køkkenchef på en restaurant med to michelinstjerner.

Selv om det er "dejligt" med anerkendelse i form af michelinstjerner, er det imidlertid ikke jagten på den tredje, som Noma nu fokuserer på. Det understreger Peter Kreiner.

- Jeg tror ikke på, at man kan sigte efter det. Det handler om at have glade gæster, og kaster det stjerner af sig, er det rigtigt dejligt, siger han.

To stjerner betyder ifølge Michelin, at restauranten er en omvej værd. En stjerne betyder, at det er en rigtig god restaurant i sin kategori.

I alt 28 restauranter i Danmark inklusive Færøerne får tilsammen 35 michelinstjerner i guiden. Det er en fremgang på to spisesteder og fire stjerner i forhold til den seneste udgave.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce