Annonce
Odense

Nogle pakker, mens andre bliver: Splittelse blandt Bazar Fyns lejere

Slagter Abed Dirawi har ikke tænkt sig at lukke sin butik inden 14. januar, som Olav de Linde kræver i et brev til lejerne i Bazar Fyn. Foto: Nils Svalebøg
Fredag eftermiddag var der lige dele fortvivlelse og forhåbninger blandt lejerne i Bazar Fyn, der torsdag fik besked på at rømme deres butikker inden 14. januar.

Odense: Slagter Abed Dirawi har hængt en seddel op foran sin forretning i Bazar Fyn. Der står, at man kan følge Dirawi Slagters skæbne på Facebook, hvis man er nysgerrig.

Men Abed Dirawi, der har drevet sin butik i fire år, tror stadig ikke, at Bazar Fyn lukker til trods for det brev, som ejendomsselskabet Olav de Linde delte ud torsdag.

- Se lige brevet! Der er hverken stempel eller underskrift. Det betyder ingenting. Jeg kunne sætte mig og lave det brev på min computer på fem minutter, siger Abed Dirawi og ler.

Han har ikke tænkt sig at følge anvisningen i brevet om at pakke butikken sammen og forlade lokalerne inden 14. januar.

- Så længe, der ikke er kommet en afgørelse fra retten, tror jeg ikke på, at Bazar Fyn lukker. Det her brev betragter jeg ikke som officielt. Jeg forholder mig først til noget, når retten har talt, siger Abed Dirawi.

Hvis retten - eller andre officielle instanser - taler, vil han rette sig efter det.

- Jeg har kig på lokaler på Skibhusvej, hvis Bazar Fyn lukker. Jeg kan pakke det hele ned på to timer ... Men jeg ønsker ikke at flytte. Det her er min butik. Den er stor, og jeg kan godt lide stemningen i Bazar Fyn. Her mødes danskere, arabere og resten af verden med et smil. Det kan jeg godt lide at være en del af, så jeg krydser stadig fingre for, at Bazar Fyn fortsætter, siger Abed Dirawi.

Annonce
Tam Thi Nguyen har haft sin systue, Vina Systue, i samtlige år Bazar Fyn har eksisteret. Foto: Nils Svalebøg

Har betalt samtlige huslejer i 12 år

I den modsatte ende af Bazar Fyn sidder Tam Thi Nguyen i Vina Systue. Hun er rystet over brevet fra Olav de Linde og aner ikke, hvad hun skal gøre med alle sine kjoler og kunderne, som stadig kigger forbi med tøj, der skal repareres.

- Jeg har haft min systue i 12 år, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre efter 14. januar. Jeg ville så gerne tro, at vi kunne holde lukket et par måneder og åbne igen lige som Arkaden. Men jeg tvivler på, at Bazar Fyn genåbner, hvis først den lukker, siger Tam Thi Nguyen.

Den seneste måned har været et mareridt for hende, da hun ikke har kunnet svare på kundernes spørgsmål om, hvorvidt Vina Systue fortsætter i 2020.

- Jeg har håbet, at Bazar Fyn ville fortsætte, men for at være på den sikre side har jeg delt kort ud til alle mine kunder, så de kan kontakte mig efter den 14. januar. Jeg vil ikke risikere, at der står nogen og banker på en lukket dør og ikke kan få deres tøj, siger Tam Thi Nguyen.

De kommende dage bliver travle, da hun har besluttet sig for at tømme sin garage for at gøre plads til alle kjolerne og det store lager af stof og tråd.

- Jeg skal både nå at sy alle mine nuværende ordrer, tømme min garage og flytte alt hjem inden 14. januar. Hvis Bazar Fyn virkelig lukker, er jeg nødt til at finde nye lokaler hurtigt. Jeg kan ikke gå tre-fire måneder uden løn. Jeg har betalt min husleje i samtlige 12 år, så det er virkelig hårdt, at det slutter på denne måde, siger Tam Thi Nguyen, mens endnu en kunde afleverer en kjole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce