x
Annonce
Assens

Nogle er skubbet helt til efteråret: Her er de nye konfirmationsdatoer

Så er der blevet sat datoer på forårets konfirmationer, som nu finder sted hen over sommeren og ind i efteråret grundet coronasituationen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Så har Assens Provsti plottet nye konfirmationsdatoer ind kalenderen. Den sidste finder sted i slutningen af september.

Assens: Den irriterende coronasituation er skyld i, at konfirmationerne i landets kirker er flyttet til hen på sommeren og sågar hen i efteråret visse steder.

I Assens Provsti er provst Ole Hyldegaard Hansen så småt færdig med at danne sig et overblik over, hvilke datoer der så er de gældende. Den første konfirmation står til at finde sted i Haarby Kirke 14. juni. 21. juni er der en til i Haarby, oplyser provsten til Fyens Stiftstidende.

- De fordeler sig fra juni til september, fortæller provst Ole Hyldegaard Hansen.

Sidste - efter planen - konfirmation finder sted i Glamsbjerg 27. september, altså helt inde i efteråret, hvor nye konfirmandhold er startet.

- Vi må finde ud af, om de (de nye hold i nogle af kirkerne, red.) bliver skubbet i opstarten, det må vi tage stilling til, siger provsten.

Annonce

På disse datoer holdes konfirmationerne

Aarup Kirke:
5. september kl. 10 og kl. 12.
6. september kl. 10.

Barløse Kirke:
13. september kl. 10.30.

Broholm Kirke:
12. september kl. 10.
19. september kl. 9 og kl. 11.

Brylle Kirke:
6. september kl. 9 og kl. 11.

Flemløse Kirke:
13. september kl. 10.
Gamtofte Kirke:
19. september kl. 11.
Glamsbjerg Kirke:
26. september kl. 9.30 og kl. 11.30.
27. september kl. 10.
Haarby Kirke:
14. juni kl. 10.
21. juni kl. 10.
28. juni kl. 10.
Holevad Kirke:
6. september kl. 10.30.
Kærum Kirke:
22. august kl. 10.
Køng Kirke:
6. september kl. 10.
20. september: kl. 11.30.
Orte Kirke:
27. juni kl. 10.15.
28. juni kl. 10.15.
29. august kl. 10.15.
Skydebjerg Kirke:
27. juni kl. 12.30.
Søby Kirke:
20. september kl. 10.
Sønderby Kirke:
15. august kl. 10 og kl. 12.
Tommerup Kirke:
13. september kl. 10.
20. september kl. 10.

Vedtofte Kirke:
13. september kl. 11.
Verninge Kirke:
28. juni kl. 10.
Vor Frue Kirke, Assens:
5. september kl. 9.30 og kl. 11.30.
12. september kl. 9.30 og kl. 11.30.
Ørsted Kirke:
15. august kl. 10.
Der er ingen oplysninger for Vissenbjerg Kirke.
Kilde: Assens Provsti

Ingen beslutning endnu

Ole Hyldegaard Hansen siger, at provstiet tager en dag ad gangen i øjeblikket. Højtiden i påsken sig nærmer med hastige skridt for kirken. Så hvad gør man her? Ole Hyldegaard Hansen fortæller, at der ikke er taget en fælles beslutning om det endnu, hvordan præsterne skal agere med hensyn til prædikener i påsken.

Det er stadig tilladt at gennemføre dåb og bryllupper. Men der må maksimalt være ti personer til stede, hvoraf præst og kirkepersonale tæller med. For begravelser og bisættelser gælder det, at hver person i kirken skal have fire kvadratmeter pr. person.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce