Annonce
Assens

Nogle bliver stadig væk: Idrætsforeninger er dog klar til ny sæson

I 2015 var der ikke noget, der hed corona, og derfor kunne Glamsbjerg Fritidscenter lægge gulv til et stort stævne i Tang Soo Do. Klubben i Assens må dog se langt efter den næste turnering i disse tider. Arkivfoto: Lasse Hansen
Når skolernes sommerferie slutter lige om lidt, skal flere børn og unge starte i deres idrætsklubber igen. Men det bliver en anderledes sæson, som medlemmerne møder ind til.

Mange børn og unge har måske savnet at få lidt sved på panden i håndboldhallen eller længtes efter at blive bedre til diverse kampteknikker til selvforsvar, siden en stor del af Assens Kommunes idrætsforeninger måtte trække træningsstikket i forbindelse med landets nedlukning i foråret.

Derfor bringer skoleferiens afslutning også noget godt med sig; Størstedelen af kommunens idrætsforeninger er nemlig klar til en ny, men anderledes, sæson.

Dog er det ikke alle foreninger, der har ligget på den lade side under corona-nedlukningen.

Annonce

Assens Tang Soo Do, hvor medlemmerne træner i selvforsvar og diverse kampteknikker, har haft udendørstræning hver lørdag i sommerferien, og klubben har haft almindelige holdtræninger helt op til 14 dage før sommerferien.

Derfor føler John Petersen, der er formand for bestyrelsen og instruktør i klubben, at det bliver en rimelig nem "genåbning", når skoleferien slutter til august.

- Selvom vi er vant til at have kropskontakt, så holder vi to meters afstand under træningerne. Vi kan godt træne uden kropskontakt, fordi vi kan træne nogle grundteknikker alene, og fordi vi træner med våben. Det sætter selvfølgelig nogle begrænsninger (at der ikke må være kropskontakt, red.), men det er ikke umuligt for os at træne, siger han.

John Petersen uddyber, at det dog vil være muligt for mange af klubbens medlemmer at lave øvelser med kropskontakt, da størstedelen af voksenholdet alle kender hinanden og omgås privat. Derfor må de gerne lave øvelser sammen.

Hold halveret

Selvforsvarsklubben har trods en uændret træningsgang mærket konsekvenserne af Covid-19.


Jeg og resten af klubben skal have sat os 100 procent ind i de regler, der nu er. Vi skal jo helst ikke blive et hotspot.

Bjarne Petersen, træner i Aarup Håndboldklub


Selvom klubben ikke har mistet medlemmer, er der dukket færre op til træning, fortæller John Petersen. Især de yngre medlemmer har holdt fra væk fra holdtræningen.

- Normalt er vi 20 stykker til træning, men vi har kun været halvdelen til træning efter corona, fordi der er nogen, der er mere bekymret end andre for smitte. Mit indtryk er, at det især er forældrene, der er bekymret, og derfor er det mest ungdomsholdet, der er mærket af det.

- Jeg tror, det kommer til at fortsætte et stykke tid, indtil der er mere ro på, siger instruktøren.

Klubbens ungdomsmedlemmer er i alderen syv til 16 år.

Annonce

Bolden sprittes af

Håndboldhallen i Aarup er også snart klar til at blive indtaget af boldklubbens håndboldspillere.

Bjarne Petersen, der er medlem af forretningsudvalget i håndboldafdelingen, glæder sig til en ny sæson, selvom der er forskellige retningslinjer, der skal overholdes.

- Vi var en af de håndboldklubber, der startede op med udendørs træning, da vi fik lov, og derfor tror jeg ikke, at det bliver en svær opstart for os.

- Vi har vænnet os til det med sprit og afstand, og vi tager faktisk bare bolden op, hvor vi lagde den før sommerferien, siger han.

Aarup Boldklubs håndboldafdeling er klar til at træne igen. Denne gang med sprit og afstand, når der ikke spilles kamp, hvor der gerne må være kropskontakt. Her ses nogle yngre håndboldspillere til Frøcup i hallen i Aarup. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Håndboldklubbens nye sæson bliver dog startet på en lidt anden måde, end hvad der ellers er tradition for, fortæller Bjarne Petersen.

- Vores opstartsstævne i Grindsted, som vi er til hvert år, er desværre blevet aflyst, fordi reglerne gør, at det bliver svært at putte 20 unge mennesker ind i et lille klasselokale til overnatning.

- Så vi bliver nødt til at tænke i nogle alternativer for, hvordan vi kan samle de unge og give dem en god opstart og få dem rystet godt sammen socialt.

Annonce

Vil ikke være hotspot

Selvom håndboldklubben siden før ferien har været vant til at afspritte bolde og redskaber, så gør det ikke situationen nemmere for Bjarne Petersen og resten af trænerne i klubben at skulle agere corona-betjente over for klubbens spillere.

- Jeg synes, det er en svær situation at stå i, fordi især de yngre spillere jo altid søger sammen under træningerne.

- Jeg og resten af klubben skal have sat os 100 procent ind i de regler, der nu er. Vi skal jo helst ikke blive et hotspot, siger han.

Derfor har det traditionelle opstartsmøde for trænerne også et ekstra punkt på dagsordenen.

- Vi samler alle trænere til vores opstartsmøde og informerer om de ting, som vi plejer. Men samtidig har vi også et punkt i år om håndtering af corona.

- Man kan have sine personlige meninger (om myndighedernes anbefalinger, red.), men vi skal ikke lægge os ud med nogen, og vi bliver som forening nødt til at følge myndighedernes krav, siger Bjarne Petersen.

Annonce
Assens For abonnenter

Mystikken breder sig, og ingen kan finde 'synderen': Ulovlig signalforstærker formentlig skyld i stort internet-svigt

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Markarbejde på en midsommernat: Stor lysende sprøjte i svampekrig i den stille fynske sommernat

Odense For abonnenter

Store lastbiler i små gader vækker oprør: Husene revner og hastigheden er for høj

Odense

Genbrugsbutik bøvler med tyveri og skrald: - Det er så godt som umuligt at dæmme op for

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Danmark For abonnenter

Langtfra alle børn bliver hørt i egne sager

Kerteminde

Katrines hest blev ramt af en lastbil: Nu efterlyser hun en dame i en hvid Aygo

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Fyn

Læserne er optimistiske: Danmark kan nå langt i EM

Kerteminde For abonnenter

Så skru' dog ned! Soundbokse tager Karls nattesøvn - her er hans bud på en løsning

Kerteminde

Jutta udtræder af byrådet af helbredsmæssige årsager: - Jeg mister min bedre halvdel i politik

Annonce