Annonce
Nyborg

Nitouche og Jensen trak folk til volden

Instruktør Flemming Jensen og hele holdet bag den twistede udgave af den gamle film-klassiker, "Frøken Nitouche" ramte rigtigt. 20.000 tilskuere kom forbi og så forestillingen. Foto: Kim Rune
Jubilæumsforestillingen Frøken Nitouche blev en flot succes for Nyborg Voldspil med 20.000 solgte billetter. En elsket klassiker og en kendt instruktør var med til at trække folk op på volden

Nyborg: Da musikken klingede ud på Nyborg Vold i lørdag aften og publikum havde klappet af, var Nyborg Voldspils medvirkende på og bag scenen for alvor i humør til den årlige afslutningsfest.

Voldspillerne kunne fejre, at årets forestilling "Frøken Nitouche" blev en gedigen succes. Masser af tilskuere, ok vejr og flotte anmeldelser i aviserne og fra publikum.

Det blev ikke til tilskuerrekord. Men Nyborg Voldspils opsætning af "Frøken Nitouche" trak 20.000 tilskuere til scenen på toppen af Kronprinsens Bastion, og dermed blev forestillingen en af de største succeser i en årrække.

- Vi er bestemt tilfredse. "Frøken Nitouche" er den tredje bedst sælgende forestilling på volden i 20 år, siger formanden for Nyborg Voldspil, Jesper Bech Madsen, og han har også opskriften på succesen:

- "Frøken Nitouche" er en klassiker, der er højt elsket i det ganske land. Dertil kommer, at vi havde Flemming Jensen som instruktør - en folkelig personlighed med sin egen særlige humor, og det har bestemt også været med til at lukke døre op, siger formanden.

På voldspillernes salgskontor følger man naturligvis billetsalget nøje, og i år har man langt mærke til, at der er solgt flere billetter i spilleperioden end tidligere. Altså har mange ventet med at købe billet til efter medierne havde fortalt om forestillingen, og folk var begyndt at snakke om og anbefale "Frøken Nitouche" på volden.

- Det viser jo, at forestillingen som helhed er faldet i folks smag. Man har hørt den anbefalet i medierne eller af venner, og så har folk købt billetten, siger Jesper Bech Madsen, der også roser voldspillernes pr-udvalg, som ikke mindst har brugt Facebook som platform til at promovere forestillingen.

Annonce

Op og ned på volden

De seneste ti år på Nyborg Vold bekræfter, at tingene går op og ned i showbiz. Fra under 10.000 billetter i 2011 til 23.000 i 2017. Årets forestilling ligger også i toppen med cirka 20.000 solgte billetter.

2010 - "Oliver": 10.000 solgte billetter
2011 - "The Producers": 9300 solgte billetter
2012 - "Sommer i Tyrol": 19.000 solgte billetter
2013 - "Mød mig på Cassiopeia": 18.000 solgte billetter
2014 - "My Fair Lady": 19.300 solgte billetter
2015 - "The Sound of Music": 21.000 solgte billetter
2016 - "Atlantis": 16.000 solgte billetter
2017 - "Grease": 23.000 solgte billetter
2018 - "Singing in the Rain": 18.000 solgte billetter
2019 - "Frøken Nitouche": cirka 20.000 solgte billetter

Næsten ingen regn

Vejret er en meget vigtig faktor for succes eller fiasko, når både publikum og de medvirkende befinder sig under åben himmel, som man jo gør på Nyborg Vold. Men også vejrguderne har været med "Frøken Nitouche" og co. i år. Ingen forestilling er blevet aflyst, og det har ikke engang været tæt på:

- Vi har haft to forestillinger, hvor det har regnet lidt, men slet ikke så vi overværede at stoppe, siger Jesper Bech Madsen.

- Men vi kan se på billetsalget, at folk venter med at købe billetterne til sidste øjeblikket, når vejret er ustadigt, som det har været tilfældet i den seneste uge, siger Jesper Bech Madsen.

Røde lygter

Voldspil-scenen er meget stort spillested, og selv i gode år er det sjældent, at alle stole er besat. Men i år har voldspillerne haft den glæde, at der har været helt udsolgt flere gange. En enkelt aften måtte hjælperne springe efter 50 store ekstra, for at alle tilskuere kunne komme til at sidde ned.

- Det er fantastisk at stå og se ud over en hel fyldt "sal". Man bliver helt høj af det, og det gælder bestemt også de medvirkende på scenen, hvor de giver den lidt ekstra, når der er så mange tilskuere, siger Jesper Bech Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce