Annonce
Bagsiden

Bagsiden: Nissegrav fundet i Svendborg

Er dette skelettet af en af sydfyns urnisser? Foto: Naturama
Naturama i Svendborg mener at have afdækket 1000 år gammel nissegrav.
Annonce

Svendborg: I forbindelse med udgravning til en stor udvidelse af det naturhistoriske museum Naturama, som skal rumme nye magasiner, undervisningslokaler, et stort nyt cafeområde og en større terrasse, er der fundet en kiste, som ser ud til at være fra en gammel nissegrav.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse, der indtil videre kun er sendt til Bagsiden, fordi nyheden er af en helt særlig bagsideegnet karakter.

- Kisten er forholdsvis velbevaret og indeholder foruden tøjrester skelettet af en nisse. Naturamas personale er i øjeblikket ved at datere kistens indhold. Det er nemlig muligt, at der er tale om en familierelation til indbyggerne i nisseboet fra Svanninge, skriver kommunikationsleder Mads Dirckinck-Holmfeld fra Naturama.

Annonce

Rekonstruktion af kisten

Museets folk arbejder i øjeblikket på højtryk for at blive klar til julemåneden med en rekonstruktion, som skal vise, hvordan kisten har set ud, da den oprindelig blev gravet ned. sandsynligvis i tiden før Svendborg blev grundlagt i 1200-tallet.

Klædedragten er usædvanligt velbevaret. Foto: Naturama

- Det er et sensationelt fund. Det er første gang, en nissegrav med kiste er fundet, og det viser med al tydelighed, hvorfor det er så svært at finde dem, da kisterne i den grad falder i et med naturen. Dette giver os værdifuld ny indsigt i en af vores medskabninger, der i manges øjne blot er mytiske væsner. Må dette fund bringe de mytiske forestillinger til skamme. Nisser lever, siger  seniorforsker Thomas Bjørneboe Berg, Naturama, til Bagsiden.

Annonce

Kan ses i december

Både kisten, det fundne skelet og tøjresterne kan ses på Naturama hele julemåneden. Men først fra 2. december, da konservatorerne stadig arbejder med de fundne artefakter, oplyser museet.

Vi skylder lige at tilføje, at nissegraven ikke er det første sensationelle fund på Naturamas grund.

Tidligere har Bagsiden bragt nyheden om, at en motoriseret tyrannosaurus rex gravede efter sine slægtninge foran museet. Og senere, at en af museets udstillede babydinoer var stukket af for at hygge sig sammen med gravkoen af mærket Terex. Så det ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce