Annonce
Erhverv

Nina Østergaard bliver direktør: Datter til tops i Fyns største koncern

Nina Østergaard Borris er blevet direktør i familiens koncern. Foto: USTC
Nina Østergaard Borris er blevet næstkommanderende i Middelfarts store olie og rederi-koncernen, USTC, der ejes og ledes af hendes far.

Middelfart: Fyns største virksomhed har fået en ny, stærk kvinde i toppen. Nina Østergaard Borris er blevet en del af direktionen i United Shipping & Trading Company i Middelfart. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Koncernen omfatter handel med olie, rederi og shipping og er en af landets største målt på omsætning. Den ejes og ledes af Torben Østergaard-Nielsen, som er far til den nyudnævnte direktør, og som ifølge Berlingske Business er den rigeste person på Fyn.

36-årige Nina Østergaard har i de seneste seks år været ansat i koncernens største enhed Bunker Holding, hvor hun har arbejdet med forretningsoptimering, strategi og opkøb.

Nu er hun flyttet til det overordnede koncernselskab, og her skal hun først og fremmest arbejde sammen med sin far og direktørerne for de enkelte driftselskaber i koncernen. Hun har fået titlen chief operation officer (COO), der normalt tildeles den næstkommanderende i en stor virksomhed, og får ansvaret for forretningsoptimering og forretningsudvikling.

Som administrerende direktør er hendes far stadig i toppen i direktionen, hvor det tredje medlem er økonomidirektør Jakob Schultz Nielsen.

Annonce
Mia Østergaard Nielsen er med i familiens planer om at fortsætte som ejere af den store Middelfart-koncern USTC, men hun arbejder der ikke selv. Foto: USTC

Skal forblive i familieje

Torben Østergaard-Nielsen og hans døtre, Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Nielsen, besluttede i 2017, at den store og succesrige koncern skulle blive i familiens eje også i næste generation. De blev også enige om, at familien skulle være aktive ejere, og der blev lagt planer for hvert familiemedlems udvikling.

- At Nina nu træder op som COO i USTC er det naturlige næste skridt i henhold til den plan, der er lagt, og jeg ser meget frem til den gevinst, det bliver med Nina som et vigtigt bindeled i det fremtidige samarbejde mellem USTC-selskaberne, Selfinvest Family Office og jeg selv, udtaler Torben Østergaard-Nielsen ifølge en pressemeddelelse.

Nina Østergaard Borris er gift med Andreas Borris, bor i Middelfart tæt på Den nye Lillebæltsbro og har tre børn. Hun er uddannet ved både Harvard, London School of Economics og CBS i København, hvor hun blev cand.merc. i erhvervsøkonomi. Tidligere har hun arbejdet som leder af rådgivningsvirksomheden PwC samt været ansat i Glitnir og Nordic M&A. I den periode fik hun især erfaring med restruktureringer samt køb og salg af virksomheder.

Hendes lillesøster Mia Østergaard Nielsen, der bor i København, har også en omfattende international erhvervsuddannelse og tog i 2016 eksamen fra CBS i HR (personaleledelse). Hun arbejder som analytiker i headhunterfirmaet Spencer Stuart i København.

Begge døtre har poster i nogle af koncernens bestyrelser.

Middelfart-koncernen har i de seneste 10 måneder været meget omtalt på grund af sigtelser mod flere chefer for at have overtrådt forbud mod at sælge brændstof til Syrien.

Nina, Mia og Torben Østergaard har sammen besluttet, at United Shipping & Trading Company også i fremtiden skal være ejet af deres familie. Arkivfoto: USTC
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce