Annonce
Sport

Nikolaj Jacobsen lukker Egypten ind i favoritfeltet

Landstræner Nikolaj Jacobsen er spændt på at se, hvad værtsnationen Egypten kan præstere ved VM.  Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Danmarks landstræner er spændt på at se, hvad værtsnationen Egypten kan drive det til i VM-slutrunden. Nikolaj Jacobsen har en plads i kvartfinalen som første målsætning for Danmark.
Annonce

HÅNDBOLD: Danmark skal i kvartfinalen ved håndbold-VM i Egypten.

Sådan lyder målsætningen fra den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen, der sammen med landsholdstruppen er taget til Egypten som forsvarende verdensmester efter triumfen på hjemmebane for to år siden.

- Lige umiddelbart er den første målsætning at kvalificere os til kvartfinalen, siger Nikolaj Jacobsen.

Hvilke forventninger, han har derefter, afhænger af, hvordan det danske landshold præsterer i løbet af turneringen.

- Og så må vi se, hvordan vi er kommet ind i kvartfinalen. Har vi spillet noget rigtig god håndbold, vil vi højst sandsynligt sætte næsen op efter noget mere. Det kan også være, at hvis vi hutler os igennem, og så må vi sætte målsætningen efter det, siger han.

Nikolaj Jacobsen forventer, at det bliver de sædvanlige topnationer, der kommer til at kæmpe om medaljerne i slutningen af januar, men han har desuden store forventninger til værtsnationen.

- Det er vel the usual suspects, hvis man kan sige det sådan. Spanien og Frankrig vil tale med. Jeg er sikker på, at Norge vil tale kraftigt med. Jeg har også stor fidus til Kroatien. Jeg synes, de har et rigtigt godt hold. Og så er der et hold som Slovenien, der ved sidste EM var med fremme, og så tror jeg på, at Egypten bliver meget vanskelig at slå på hjemmebane, siger den danske landstræner.

Annonce

Konkurrencedygtige egyptere

Han pointerer, at hjemmebanefordelen altid giver lidt ekstra procenter. Også selv om det internationale håndboldforbund, IHF, i søndags valgte at lytte til spillerkritik eller pres fra højere instanser og dermed opgav at lukke tilskuere ind til kampene.

- At man er i sit eget land, betyder også noget. Jeg ved godt, at man er i boble, men de har nogle fordele af at kunne få tingene, som de gerne vil have det. Spise den mad, de er vant til. Og vi så jo også ved sidste VM, at de spillede lige op med næsten alle hold, og de har et U-hold, der blev verdensmester, og der er altså nogle meget spændende spillere på. Så jeg forventer mig en del af Egypten, siger Nikolaj Jacobsen.

Egypten åbnede VM-turneringen onsdag aften med en kamp mod Chile.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce