Annonce
Sport

Nikolaj Jacobsen: Kampen mod Frankrig er min største som træner

Nikolaj Jacobsen har vundet to pokalfinaler i Hamburg. Nu håber han på alle gode gange tre. Foto: Henning Bagger, Scanpix.

- Frankrig har verdens bedste håndboldhold og er den stærkeste håndboldnation, men semifinalen er åben, siger den danske landstræner.

Hamburg: - Det er min største håndboldkamp til dato, i hvert fald som træner, siger den danske landstræner Nikolaj Jacobsen før fredagens semifinale.

- Frankrig har verdens bedste håndboldhold. Se bare på de spillere, der ikke blev udtaget til VM-truppen. Desuden er Frankrig verdens stærkeste håndboldnation, fordi de er så dygtige til ungdomsarbejdet. Det har jeg stor respekt for, siger Nikolaj Jacobsen.

- Omvendt vil jeg dog ikke sige, at Frankrig er storfavorit mod Danmark. Vi har også vores kvaliteter, og hvis de kommer i spil i semifinalen, har vi en fair chance for at vinde.

- De to hold kan ikke overraske hinanden. Begge hold ved alt om modstanderne, ikke mindst fordi vi var på ferie sammen i Guadeloupe og hang ud sammen. Der er masser af venskaber på tværs af holdene.

Danmark er eneste hold med maksimumpoints i VM.

- Overalt har vi spillet en god turnering, men det er fire stærke hold, der mødes i semifinalen. Jeg ser det også som dansker, der har levet mange år i Tyskland og føler mig som halvtysker, som en cadeau til tysk håndbold, at Tyskland er med helt fremme i semifinalen.

Nikolaj Jacobsen har brugt den seneste dag til at kigge video på franskmændene.

- Jeg har set et klassehold på alle pladser. De er fysisk stærke og suveræne i forsvaret, og så har de Dika Mem, der bliver verdens bedste håndboldspiller inden for de næste to år. Han er ikke bare stærk i forsvaret, men kan skyde langt udefra med høj kvalitet. Frankrig har seks venstrehåndsspillere i truppen, og det præger også det franske hold. Nikola Karabatic er vendt tilbage, men han er et stykke fra sin bedste form, påpeger Nikolaj Jacobsen.

Den danske landstræner peger på det danske 5:1-forsvar med Magnus Landin og det danske syv-mod-seks-spil med Morten Olsen som styrmand som de punkter, der måske kan komme bag på franskmændene.

Nikolaj Jacobsen håber på alle gode gange tre i Hamburg.

- Her har jeg vundet to pokaltitler, en med Kiel som spiller og en med Rhein Neckar Löwen som træner, så jeg har gode minder fra Hamburg, siger han.

Han er meget tilfreds med det udtryk, han har set på det danske hold i de otte første kampe.

- Men vi er ikke tilfredse med at nå semifinalen. Selv om det har været målsætningen, vil vi endnu videre, understreger han.

Nikolaj Jacobsen har ferie på søndag efter den sidste kamp i Herning. Det er en lang ferie hans verden. Den varer tre dage. Derefter skal han møde igen på torsdag i Rhein Neckar Löwen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce