Annonce
Sport

Nikolaj Jacobsen er færdig med dobbeltjob: Det er fedt

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen stoppede i sommer som træner i Rhein-Neckar Löwen og dermed sluttede to år med dobbeltjob.

For første gang som landstræner for de danske håndboldherrer er Nikolaj Jacobsen mødt op til holdets samling uden at have et andet trænerjob i tankerne.

I sommer sagde han farvel til den tyske storklub Rhein-Neckar Löwen, som han i fem år havde stået i spidsen for - de sidste godt to år samtidig med landsholdstjansen.

Han er flyttet hjem til Danmark, og det arbejdsmæssige fokus ligger ene og alene på landsholdet, der i denne uge er samlet i Aarhus i forbindelse med Golden League.

- Jeg har det rigtig godt. Jeg er glad for at kunne møde mere velforberedt op og have mere overskud og være i forhåbentlig en bedre balance end tidligere, hvor jeg hele tiden havde Champions League-kampe i baghovedet.

- Så det er fedt at kunne få lov til at koncentrere sig 100 procent om det, der skal til at foregå, siger Nikolaj Jacobsen.

Han tror dog ikke, at spillerne kommer til at mærke den store forskel, og han mener heller ikke, at han på trods af dobbeltjobbet har slækket på sine opgaver på landsholdet, som han i januar førte til VM-guld.

Beslutningen om at stoppe i den tyske storklub var svær at tage for den rutinerede træner, men det var nødvendigt.

- Hvis jeg opsøgte en læge i Danmark, ville jeg helt sikkert blive diagnosticeret med stress. Jeg har ikke tilsidesat alt, men rigtig, rigtig meget i min lyst til at vinde og til at være den bedste, har Jacobsen tidligere sagt til Jyllands-Posten.

Men nu virker stressen til at være ude af kroppen igen.

- Jeg ved ikke, om jeg er i zen. Det tror jeg aldrig, man kan som træner, men lige nu har jeg det rigtig godt og er rigtig glad for at være kommet hjem. Det er min familie også. Det er det, der betyder noget, siger han.

Danmark møder ved Golden League Frankrig i Aarhus torsdag, mens Norge eller Spanien venter lørdag i Aalborg.

Samlingen er den sidste, inden landstræneren skal udtage den trup, der skal med til EM i januar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce