Annonce
Sport

Nikolaj Jacobsen drømmer om tre guldmedaljer på et år

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Håndboldherrerne har mulighed for at vinde både EM-, OL- og VM-guld inden for et år.

EM-guld, OL-guld og VM-guld inden for et år.

Det for målet for Danmarks håndboldherrer ifølge landstræner Nikolaj Jacobsen, der går ind i en travl periode med holdet, som i denne uge er samlet i Aarhus i forbindelse med Golden League.

- Det ville være fantastisk. Men en ting af gangen. Det bliver nok svært at tage alle tre inden for et år, men nogen skal jo være de første til at gøre det, så hvorfor ikke lade det være målsætningen, også selv om det nok er en stor udfordring, siger han.

EM er første udfordring i januar. Vinder Danmark europamesterskabet, vil holdet være forsvarende mester i både EM, VM og OL på samme tid.

Til sommer er det tid til at forsvare OL-guldet fra Rio 2016, når de olympiske lege afvikles i Tokyo. Og i starten af 2021 skal de danske herrer så forsøge at gentage triumfen fra januar i år, hvor landsholdet vandt danmarkshistoriens første VM-guld.

Men de tre store slutrunder inden for et år lægger også et stort pres på spillerne, og det skal Nikolaj Jacobsen forsøge at afbalancere.

- Selvfølgelig kigger vi på den belastning og også det mentale i det, som jeg tror, er den største udfordring, når du har tre så store turneringer inden for så kort tid. Men vi vil bestræbe os på at være der 100 procent til alle tre turneringer.

- Og så vi skal selvfølgelig løbende evaluere og være i tæt kontakt med alle spillerne, men mit udgangspunkt er til alle tre turneringer at stille med det stærkeste hold, jeg kan, siger landstræneren.

Han glæder sig over, at holdet ikke skal bruge tid og kræfter på OL-kvalifikationen, da Danmark allerede er kvalificeret via VM-guldet.

Danmark spiller sin første EM-gruppekamp 11. januar mod Island. Holdet er desuden i gruppe med Ungarn og Rusland og spiller den indledende runde og eventuelle mellemrunde i Malmø.

Går Danmark videre til semifinalen, spilles den sammen med medaljekampene i Stockholm.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce