Annonce
Sport

Nikolaj J.: Vi kan ikke spille champagnebold hele tiden

Landstræner Nikolaj Jacobsen var tilfreds med det meste, men turde ikke skifte mere ud end højst nødvendigt.. Foto: Mette Mørk

Magnus Landins udvisninger i første halvleg betød, at Rasmus Lauge ikke kunne få en pause.

Herning: - Vi kan ikke spille champagnebold hele tiden, siger den danske landstræner Nikolaj Jacobsen.

Han var tilfreds med en koncentreret indsats mod Ungarn, men spillemæssigt nåede danskerne ikke højderne fra kampen mod Norge,

- Det betød meget, at Niklas Landin blev ramt af to udvisninger i første halvleg, så nu må vi lære ham, hvordan han undgår udvisninger. Det var min chance for at give Rasmus Lauge en tiltrængt pause, der forsvandt.

- Vi er begunstiget af en hviledag mere end Egypten før mandagens kamp, og det er en stor fordel.

- Jeg var meget tilfreds med Mads Mensah mod Norge. Han gjorde det godt i både forsvar og angreb, og han tilspillede os nogle fine chancer.

- Jannick Green skabte ro over tingene med sit suveræne målmandsspil. Han sørgede for, at kampen aldrig for alvor blev spændende og hektisk.

- Vi holdt hele tiden en føring på minimum tre mål, men det ideelle havde været, at vi havde bragt os foran med seks-syv mål, da vi førte med fem mål ved pausen. Anders Zachariassen brændte tre chancer i helt fri position. Han burde have scoret på to af dem, men spillede ellers en fin kamp.

- Egypten er et atletisk og aggressivt hold. De er fysisk stærke og har god bevægelse, siger landstræner Nikolaj Jacobsen før mandagens kamp.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tricktyv stjal penge fra svagtseende kvinde

Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce