Annonce
Erhverv

Niels Thorborg fik kæmpeoverskud sidste år men er bekymret for 2020

2019 blev økonomisk et af det bedste år for Niels Thorborg. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det er gået bedre på stort set alle områder i den omfattende koncern, der ejes af Odense-forretningsmanden Niels Thorborg. 2019 gav et af de største overskud nogensinde.
Annonce

Odense: Odense-forretningsmanden Niels Thorborg havde et af sine bedste år rent økonomisk i 2019. De allerfleste dele af hans vidtspredte koncern gik godt, og giver ham et solidt rygstød til at komme igennem 2020, som til gengæld ser svært ud.

Overskuddet på 520 millioner kroner før skat er en kraftig fremgang på 251 millioner kroner i forhold til året før. Tre områder er gået særligt meget frem - ejendomme, Middelfart-virksomheden Dinex samt Odense Sport & Event, der blandt andet omfatter OB.

- Men alle enheder hele vejen rundt har klaret sig godt, så alle i koncernen har grund til at være glade og stolte over resultatet, siger Niels Thorborg.

Niels Thorborg (til højre) købte i 2018 halvdelen af Dinex af Torben Dinesen. Det har foreløbig været en god investering. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Under navnet 3C Groups ejer han en omfattende række virksomheder. Den første var succesfirmaet L'Easy, men siden har koncernen bredt sig kraftigt.


Jeg er bekymret for 2020.

Niels Thorborg, ejer af 3C Groups


Kun to gange tidligere - i 2015 og 2017 - har 3C Groups givet et større overskud end i 2019, og omsætningen har aldrig været større end den næsten tre milliarder kroner, den nåede op på sidste år.

Annonce

Tjente på Coop-lager

Investering i ejendomme fylder en del i koncernen, og det har været en god forretning. Den har blandt andet solgt det store lager i det tidligere Roulunds Fabrikker til lejeren, Coop, og tjente godt på handlen. Ifølge Niels Thorborg var gevinsten et stort to-cifret millionbeløb. I sit regnskab har Coop opskrevet værdien af det store lager med 73 millioner kroner, og det kan ses som en indikation af størrelsen på gevinsten ved salget.

De mange boliger i blandt andet Cortex Park er også steget i værdi.

En anden solid fremgang kan ses i Dinex, som 3C Groups ejer halvdelen, og som øgede omsætningen med omkring 300 millioner kroner og overskuddet med 30 millioner kroner.

Det kan også mærkes i koncernen, at Odense Sport & Event ikke længere giver underskud. Fra 2018 til 2019 har selskabet, der blandt andet omfatter OB, OCC og Hotel Odeon, forbedret resultatet med omkring 50 millioner kroner.

Niels Thorborg sammen med OB’s sportschef Michael Hemmingsen. OB-selskabet Odense Sport & Event gav for første gang i mange år overskud i 2019. Det har været med til at give Niels Thorborgs koncern en meget stor fremgang. Arkivfoto: Leif Rasmussen

Ifølge en pressemeddelelse har selskabet 3C Retail, der blandt andet omfatter L'Easy, fået et overskud på 150 millioner kroner. Tallet er væsentlig mindre end tidligere, men ifølge Niels Thorborg skyldes ændringen hovedsageligt, at koncernen er skiftet til en ny regnskabsstandard.

Annonce

God for 2,2 milliarder

Den nye Facit Bank gav som budgetteret et underskud på 26 millioner kroner i startåret. Selskaberne under 3C Media, blandt andet reklamebureauet Nørgård Mikkelsen, it-virksomheden Hesehus og kommunikationsbureauet Kommpress, havde ifølge pressemeddelelsen gode år.

Niels Thorborg er flere gange i undersøgelser blevet udpeget som Fyns rigeste. Ifølge det nye regnskab har 3C Groups nu en egenkapital på 1,94 milliarder kroner. Hertil skal lægges Facit Bank som Niels Thorborg ejer direkte uden om koncernen, og hvor egenkapitalen er på 228 millioner kroner. I alt er hans offentligt kendte formue efter egne opgørelser altså på 2,2 milliarder kroner - 538 millioner kroner mere end året før. Udenforstående har dog anslået hans formue til at være flere gange større.

Annonce

Forbruget ramt hårdt af Corona

Dermed har Niels Thorborg fået den bedste indgang til det Corona-plagede 2020, som helt sikkert ikke bliver lige så godt, som 2019.

- Jeg er bekymret for 2020, siger han.

- Det er for tidligt at sige noget konkret om, hvor meget Covid 19-krisen  vil betyde for regnskabet for i år. Men vi har efterhånden en vidt forgrenet koncern, og vi er rigtig godt rustet til fremtiden. Så jeg ser meget optimistisk på 2021, siger ejeren.

3C Groups

Hjemsted: Odense

CVR-nummer: 30 69 68 08

Direktion: Niels Thorborg

Bestyrelse: Jørn Tolstrup Rohde (formand), Jan Godballe Børjesson (næstformand), Brian Djernes, Lars Claudi Mortensen, Rikke Mølhave Thorborg, Niels Thorborg

Ejer: Niels Thorborg

Regnskabstal 2019 (2018 i parentes)

Omsætning: 2,97 milliarder kr. (2,32)

Overskud før skat: 520 millioner kr. (269)

Overskud efter skat: 436 millioner kr. (230)

Egenkapital: 1,94 milliarder kr. (1,63)

Antal ansatte: 2298 (2482)

---

Uden for koncernen:

Facit Bank, Odense

Underskud 26 millioner kr.

Egenkapital: 228 millioner kr.

L'Easy, der især sælger elektronik til forbrugere i Danmark, Norge og Sverige, er sammen med dets søsterselskaber et vigtigt ben i koncernen, og her har man tydeligt mærket befolkningens sparelyst.

- Forbruget faldt kraftigt. Folk brugte ikke penge på grund af utryghed. Det var meget tydeligt især i Danmark. Det går bedre nu, men vi ved ikke, hvad der sker i resten af året, siger Niels Thorborg.

- Vi er meget kede af, at situationen har betydet, at vi har måttet sige farvel til 15 værdsatte medarbejdere i juni. Tidligere har L'Easy også hjemsendt ansatte med lønkompensation, men det er ophørt, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce