Annonce
Kerteminde

Niels fik sit ønske opfyldt: - Lad os lave Fyns hyggeligste torvemarked

Niels Rosenkvist driver gårdbutikken Fridalund og oplever en stor efterspørgsel efter lokale fødevarer. Arkivfoto: Helle Nordström
Politikerne har udvidet torvedagen i Kerteminde til lørdag formiddag. Det sker på opfordring fra Niels Rosenkvist, der driver Gårdbutikken Fridalund. Han oplever, at forbrugerne for alvor har fået øjnene op for lokalt produceret kød og grøntsager.
Annonce

Kerteminde: Æg fra fritgående økologiske høns, sprøde gulerødder med top og kålhoveder fra Hindsholms fede muldjord.

Det er bare nogle af de lokalt producerede fødevarer, der kan være på vej mod torvet i Kerteminde. Politikerne har nemlig besluttet at udvide torvedagen fredag formiddag til også at omfatte lørdag formiddag. Det sker på opfordring fra Niels Rosenkvist, der driver gårdbutikken Fridalund på Hindsholm:

- Vi er mange, der gerne vil lave Fyns hyggeligste torvemarked i Kerteminde, og det tror jeg, der er bedre muligheder for om lørdagen end fredag formiddag, hvor alle er på arbejde. Både kunderne, men også os producenter, der har et andet arbejde at passe i hverdagene, fortæller han.

Annonce

Stor efterspørgsel på det lokale

Han dyrker alverdens grøntsager og har både får, høns, ænder og gæs på sin ejendom i Martofte. Kerteminde-egnen er kendt for sine mange lokale fødevareproducenter, og han håber, at flere har lyst til at være med:

- Kerteminde kalder sig Haven ved Havet, og det er lidt ærgerligt, at man ikke kan komme og opleve det. Det kunne være fantastisk at få skabt et grønttorv, hvor man kan komme tæt på de lokale fødevarer. Vi har jo en del dygtige fødevareproducenter omkring Kerteminde.


Vi er mange, der gerne vil lave Fyns hyggeligste torvemarked i Kerteminde, og det tror jeg, der er bedre muligheder for om lørdagen end fredag formiddag, hvor alle er på arbejde.

Niels Rosenkvist, Fridalund


Efterspørgslen er stor, fortæller han:

- Vi har haft et år, hvor vi slet ikke kunne følge med. Men det er det, der virkelig giver mening. At producere fødevarer i en god kvalitet og komme tæt på sine kunder.

Annonce

Cityforening: - Fremragende

I Kerteminde Cityforening er der stor begejstring for, at byen også får et torvemarked om lørdagen:

- Det er fremragende. Det er lige, hvad vi har brug for som bymidte. At torvedagen fortsætter fredag for dem, der vil det, men at der nu også bliver noget lørdag formiddag. Nu må vi se, hvor mange, der har lyst til at stå der. Hvis der er potentiale for det, kunne man også arbejde på at udvide omme bag kirken i Strandgade. Jeg tror afgjort, at der er et marked for det, fortæller Jonas Nielsen, der er formand for cityforeningen.

Jesper Hempler (SF), der er formand for miljø- og teknikudvalget håber, de handlende vil være med:

Torvet i Kerteminde, hvor der sælges blomster. Arkivfoto: Lasse Hansen

- Vi vil gerne være med til at understøtte, at der kommer mere liv i byen. Nu har vi skabt mulighederne, og så håber vi, at der er handlende, som vil være med. Fredag formiddag er nok ikke der, der kommer flest, men lørdag formiddag kunne godt være en stor handelsdag. Det synes vi, giver god mening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce