Annonce
Middelfart

Nicolaj kan lade sin elbil derhjemme: Men ser at turister kan få problemer med manglende ladestandere

Nicolaj Rasmussen og familien købte i efteråret en elbil. Han kan godt øjne problemer i horisonten, hvis der ikke kommer ladestandere op i turistområderne i kommunen. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Den 45-årige familiefar Nicolaj Rasmussen fra Middelfart undersøger lademulighederne, inden han kører på længere ture.

Middelfart: I efteråret 2020 tog 45-årige Nicolaj Rasmussen springet fra benzinbil til elbil.

Nu kører han, konen og deres børn rundt uden udstødning, fordi det giver mening for dem økonomisk, og fordi de gerne vil gøre noget for klimaet.

Dermed er familien en del af en udvikling, der kun går mod flere elbiler på vejene i fremtiden, hvilket er årsagen til, at Middelfart Kommune er i gang med at dække behovet for ladestandere i kommunen. For vil man have flere til at køre i elbiler, må man sørge for, at infrastrukturen er til det. Det var i hvert fald medvirkende til, at familien Rasmussen valgte at købe en elbil.

- Vi havde fulgt med i, hvad man arbejdede hen mod at få op af ladestandere på landsplan. Samtidig havde vi også haft inde over, at man ændrede på registreringsafgiften på nye biler. Så kunne vi lige så godt slå til, siger Nicolaj Rasmussen.

Lige nu er der kun offentlige ladestandere i Middelfart - ikke i resten af kommunen. Det har familien dog ikke oplevet som et problem endnu. I Middelfart kan de nemt få ladet op derhjemme, og eftersom bilen kan køre 230 km på en opladning, dækker det typisk behovet.

Annonce

Når turisterne kommer

Nicolaj Rasmussen fortæller dog, at man som ejer af en elbil gør lidt ekstra research, når man skal på længere ture.

- Det holder os ikke tilbage fra at køre de ture, vi skal køre. Men vi er obs på, inden vi skal af sted, at finde ud af, hvor der er opladningsmuligheder i nærheden - hvis nu vi ikke kan komme både frem og tilbage på det strøm, vi har, siger han.


Man er nødt til at tænke på, at der kommer flere og flere elbiler på markedet. Hvis man gerne vil være den her elbilskommune, skal man følge med med de standere, der skal til.

Nicolaj Rasmussen, elbilejer


Derfor tænker han også, at det er vigtigt at få opstillet ladestandere ude i kommunen og ikke kun i Middelfart by. Særligt med henblik på turisterne.

- For mit vedkommende er det ikke det store problem. Men jeg kan se, at de her fire-fem standere (fra operatøren Clever, hvor familien har kundeaftale, red.) ikke er mange i Middelfart, hvis der begynder at komme mange elbiler på ferie. Så kan jeg måske godt se, at der bliver et problem med så få standere, siger han og fortsætter:

- Og så kan jeg ikke forstå, at man ikke sætter op i yderområderne i kommunen i forhold til sommerhusområder for eksempel. Man er nødt til at tænke på, at der kommer flere og flere elbiler på markedet. Hvis man gerne vil være den her elbilskommune, skal man følge med de standere, der skal til – også for at tackle de turister, der kommer til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce