Annonce
Fodbold

Nicolai Jørgensen vil tale med de danske backs

Nicolai Jørgensen fik kun en chance i kampen og ærgrer sig her over at have brændt den. Han så gerne nogle flere indlæg fra de danske backs. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Danmarks spidsangriber er på det rene med, at der blev skabt nok chancer, men så gerne nogle hårde centringer i ryggen på forsvaret.

FODBOLD: Nicolai Jørgensen er godt klar over, at 9'eren i dansk landsholdsfodbold altid er udsat for kritik, hvis han ikke spiller som Preben Elkjær, Ole Madsen, Ebbe Sand eller sågar Nicklas Bendtner.

- Men det tager man til sig. Jeg vil jo også gerne score. Vi spiller så på en lidt anden måde, hvor der også skal skabes chancer til kanter og midtbanefolk, så det er egentlig lige meget, hvem der scorer. Men det kan jeg sige herfra til juleaften, for vi skylder alle på holdet at have puttet bolden ind, siger Nicolai Jørgensen ved et bord på spillerhotellet i Helsingør.

Han har intet at klandre spillesystemet for, men siger alligevel:

- Du har det ret i, at der ikke kommer ret mange bolde fra vore backs ind i ryggen på forsvaret. Det må være noget, som vi skal arbejde mere på, fordi det er specielt vigtigt for en angriber. Jeg skal have snakket med Jens Stryger og Henrik Dalsgaard om, hvor de kan finde mig. Jeg sagde til Dalsgaard i pausen, at han skulle lade være mig at kigge op men bare slå den hårdt ind mellem forsvar og målmand, siger Nicolai Jørgensen.

- Men Jens Stryger fik så slet ikke bolden før pausen?

- Ja, der er jo så det første problem...

- Men det er frustrerende, for vi har efter pausen mere end rigeligt med chancer til at score to-tre mål alligevel. De har to dødbolde og scorer på den ene, så det er ærgerligt, fortsatte Feyenoord-angriberen.

- Jeg føler mig ikke ramt over ikke at have scoret. Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg ikke rammer bolden som normalt på den ene chance, jeg får. Der skulle have været mål. Man skal ikke tænke for meget over det. Der er bare dage, hvor bolden ikke gider gå ind. Vi gjorde ikke meget forkert ud over ikke at score, siger han.

- Min rolle på holdet er også at investere meget defensivt, selv om det er et vilkår, at der holdes øje med 9'erens målkvote. Det er den plads, hvor man er mest udsat, når man ikke scorer. Jeg er lidt ligeglad, men man tager da altid lidt af kritikken til sig. Man vil jo gerne bevise, at man kan, men man skal også passe på med ikke at blive for hård for sig selv, og det kan jeg nogen gange blive, siger Nicolai Jørgensen.

- Jeg skal skabe plads til andre og med mine løb være med til at strække modstandernes hold langt. Vi har gjort det lidt sværere for os selv og skal vinde alle kampe mod Georgien og Gibraltar, sagde han på en lørdag, som han kun skulle bruge til at slappe af i, mens reserverne trænede på Helsingør Stadion.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce