Annonce
Sport

Nicolai Jørgensen: Godt at levere én for holdet

Nicolai Jørgensen har haft det svært siden VM, men scorede mod Wales. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Danmarks to målscorere fredag aften mod Wales var på hver deres måde glade for sejren i Cardiff

FODBOLD: Der var naturligvis en ganske fornuftig stemning blandt de danske landsholdsspillere efter fredagens sejr på 2-1 over Wales.

Særligt angriber Nicolai Jørgensen smilede bredt. Feyenoord-spilleren har oplevet en svær tid efter sit brændte straffespark i VM-slutrunden, men var tilbage på holdet med en scoring og en idet hele taget fornuftig præstation på Cardiff Stadium.

- Det var fed kamp, og det var godt at være med til at levere én for holdet. Det, der skete i sommer er jo nok aldrig, jeg helt kommer over, så det var det var dejligt at score for landsholdet igen. Det er jeg glad for, lød det fra Jørgensen, der glædede sig over gruppesejren.

- Det en vigtig sejr for os. Nu vinder vi gruppen og kan se frem mod nogle stærke modstandere. Vi er inde i en god stime, og det skal vi bygge videre på.

Hvad er det, der er så godt ved det her hold for tiden?

- Det er fællesskabet. Vi har et godt sammenhold i truppen, og det skaber en tro på, at vi kan vinde, når vi går på banen. Vi arbejder hårdt for hinanden, og der er altid lidt at arbejde på som hold. Det er selvfølgelig en gratis kamp på mandag, men derfor går vi til opgaven, som vi plejer, kom det fra Nicolai Jørgensen.

Danmarks anden målscorer, Martin Braithwaite, pegede også på vigtigheden af at vinde gruppen foran Wales og Irland.

- Nu kommer vi til at spille nogle kampe mod de allerbedste i Europa. Og det er rigtig vigtigt for os og vores fortsatte udvikling, sagde vestjyden, der føler, at han for alvor er ved at finde fodfæste på landsholdet.

Det var anden landskamp i træk, han nettede.

- Jeg føler bare, at det arbejde, jeg har lagt op for mig selv gennem længere tid, begynder at betale af nu. Sådan er det, når man arbejder hårdt, og tror på det. Så skal det nok betale sig en dag. Og lige nu er det virkelig godt, sagde Braithwaite.

- Der er mange gode spillere i truppen, og det gør, at vi alle skal præstere på vores bedste niveau hver gang, vi spiller. Så vi presser hinanden. Og det er kun godt.

Men føler du, at det er din plads nu?

- Det skal du spørge Åge om. Jeg spiller bare fodbold og hygger mig. Og så må han bestemme, om han synes, at præstationen er god nok til, at jeg også spiller. næste gang.

Har du selv holding til det?

- Ja, selvfølgelig vil jeg gerne spille, og gøre en forskel på holdet. Det er det, det handler om. Uden hårdt arbejde og en tro på dig selv, kommer du ingen vegne. Omverdenen styrer ikke mine realiteter, det styrer jeg selv, lød det fra Braithwaite.

Danmark er på førstepladsen i gruppen med syv point, et mere end Wales, og kan dermed ikke hentes inden mandagens hjemmekamp i Aarhus mod Irland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce