Annonce
Odense

Nicky dansede til Super Bowl: Dansk stjerne begejstrede på danseskole

Danseren og koreografen Nicky Andersen har undervist til Sommer Camp på Allingham Dance Team både i uge 27 og 32. Foto: Simon Staun
21-årige Nicky Andersen er Danmarks mest kendte danser. Han medvirker i musikvideoer med internationale topnavne, optrådte i februar til Super Bowl og medvirkede i Hollywood-filmen ”Aladdin”. Denne uge underviste han henrykte elever på Allingham Dance Team.
Annonce

Odense: En gruppe piger står med næserne trykket mod glasdøren ind til en af salene i Allingham Dance Team på Grønløkken.

Øjnene er stift rettet mod underviseren Nicky Andersen, der er i færd med at få styr på de sidste detaljer hos de 13- til 21-årige deltagere på årets Sommer Camp.


- Jeg har masser af gode minder fra Odense. I 2018 medvirkede jeg i forestillingen ”De fem papirklip” til HCA Festivals, hvilket var en kæmpe oplevelse.

Nicky Andersen, danser og koreograf


Efter frokost skal han undervise de 9- til 12-årige, og de er allerede ved at gå til grunde af nervøsitet over at møde deres idol, som må siges at have fået sit gennembrud det seneste år.

Nicky Andersen flyttede til Los Angeles i august 2019 og har på kort tid etableret sig som både danser og koreograf. CV’et svømmer over med navne, som fylder hitlisterne og er de mest streamede musikere på platforme som Spotify og Youtube.

- Da jeg landede i USA, kendte jeg ingen. Jeg begyndte bare at crashe en masse auditions og fik stille og roligt hul igennem og kom med i musikvideoer med Jason Derulo, Ricky Martin og Taylor Swift. Jeg har medvirket i sindssygt mange videoer og koncerter det seneste år, siger Nicky Andersen, mens han puster ud efter de tre første timer med de ældste dansere på Allingham Dance Teams Sommer Camp.

Annonce

Folk gik med macheter

At han befinder sig i Odense, handler udelukkende om corona. For da den ramte i marts, gik hans karriere bedre end nogensinde.

- Jeg optrådte med Shakira til Super Bowl, hvilket var en kæmpe oplevelse. Det betød, at jeg fik endnu flere henvendelser og blandt andet skulle have medvirket i en Netflix-musical, hvor jeg både skulle danse og stå for koreografien. Jeg skulle også have været med som danser på Taylor Swifts turné, der blandt andet bragte hende til Roskilde Festival. Jeg har altid drømt om at optræde på Orange Scene foran alle mine venner. Så kom corona og satte en stopper for alt, siger Nicky Andersen.

I begyndelsen af marts var planen at blive i USA. Men efterhånden som pandemien satte sit tydelige præg på dagligdagen, besluttede han sig for at rejse hjem.

- De første par uger tog jeg dansetimer som normalt og chillede. Så begyndte folk stille og roligt at hamstre i butikkerne. Mange begyndte at bære våben, og det var ikke sjovt at gå rundt i byen omringet af folk med skydevåben og macheter. Det var helt crazy, siger Nicky Andersen.

Nicky Andersen begyndte at danse som fireårig. Som barn og teenager vandt han flere verdensmesterskaber i hiphop. Foto: Simon Staun

Han forlod Los Angeles med et af de sidste fly mod Europa. Og priser sig lykkelig for det.

- Jeg kender flere danskere, som ikke nåede hjem og måtte blive derovre i næsten tre måneder, før de kunne rejse igen. Så jeg betragter mig faktisk som heldig, konstaterer Nicky Andersen.

Han har boet hos sine forældre i Virum, hvor han kommer fra, siden 26. marts. Tiden har han brugt på at hjælpe musikere med koreografier især til musikvideoer.

- Jeg har kørt meget undervisning online via Zoom. Det kan faktisk godt fungere, selv om man befinder sig på hver sin side af Atlanterhavet. Derudover har jeg brugt meget tid på TikTok, som egentlig startede som et tidsfordriv, siger Nicky Andersen.

Han smed typisk to-tre små klip op om dagen. Efter et par dage havde han 100 følgere. Så blev det 1000. Så til 10.000. 100.000 og i dag 210.000.

- Det stak fuldstændig af, men det understreger også, hvor mange unge der bruger TikTok. Derfor skal jeg også have de yngste deltagere i dag med ud og skyde en video senere. De elsker det, siger Nicky Andersen og ler.

Annonce

Underviste som 13-årig

Fjernundervisning, TikTok og den nødvendige træning har dog ikke været nok til at fylde timerne ud. Derfor kontaktede Nicky Andersen Allingham Dance Team for at høre, om han skulle undervise på deres Sommer Camp i uge 27 og 32.

- Jeg startede med at danse, da jeg var fire år gammel. Da jeg blev lidt ældre, deltog jeg selv på sommer camps, hvor jeg lærte en masse af nogle dygtige undervisere. Jeg ved godt, at jeg er et forbillede for mange af de unge, og det betyder meget for mig at kunne give glæden ved dans videre. Og at vise dem, at man kan nå langt, hvis man er dedikeret og motiveret, siger Nicky Andersen.

Det er ikke første gang, han underviser på Allingham Dance Team. Allerede som 13-årig, hvor han havde vundet VM i hiphop, var han forbi Fyn for at lære fra sig.

- Jeg har masser af gode minder fra Odense. I 2018 medvirkede jeg i forestillingen ”De fem papirklip” til HCA Festivals, hvilket var en kæmpe oplevelse, siger Nicky Andersen.

Frokostpausen er ved at lakke mod enden. En kødrand af piger står stadig klemt op mod glasdøren. Nicky Andersen vinker til dem. Ruden dugger næsten til.

- Det er ikke noget problem at styre 30 piger på en gang, hvis man kommer veludhvilet, velforberedt og i godt humør. Jeg har forberedt to mindre rutiner, som burde være realistiske at lære med tanke på, at vi kun har to timer til rådighed. I den aldersgruppe handler det i høj grad om at have det sjovt. De ældre elever har set en mere seriøs side af mig. De skal også mærke, at det kræver fokus og hårdt arbejde at forbedre sig, siger Nicky Andersen.

Annonce

Man skal turde at være grim

I det største danselokale bruger han en halv time på at gennemgå de korte rutiner, der skal munde ud i to TikTok-videoer.

De første 10 minutter skal de 30 piger lige fnise af og fortrænge benovelsen. Derefter lytter de opmærksomt, når Nicky Andersen viser de forskellige trin.

Efter en halv times undervisning tog Nicky Andersen de yngste elever med ud for at optage en TikTok-video. Foto: Simon Staun

- Skal vi gå ud og skyde en video, spørger han.

Et stort fælleshvin indikerer, at det er eleverne med på. Tænk sig at komme i skole efter sommerferien og kunne fortælle klassekammeraterne, at man har medvirket på en TikTok-video med selveste Nicky Andersen.

På vej ned i en gård bag dansestudiet, smiler hovedpersonen af entusiasmen.

- Det gør mig lige så glad at lave en video med en gruppe unge piger som at danse for Taylor Swift. Jeg betragter ikke mig selv som en stjerne, men en yderst målrettet danser, som gerne vil inspirere andre. Mit bedste råd til de unge dansere på Allingham er, at de skal stole på sig selv og finde deres egen vej. Og så skal de faktisk turde være grimme. Nogle af dem, der kommer længst, er ofte dem, der ikke ligner alle de andre. Det er en vigtig pointe til denne målgruppe.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce