Annonce
Sport

Nicki Pedersen er hjemme på Fyn

Nicki Pedersen behandles på banen i tjekkiske Pardubice efter sit styrt i klassikeren Den Gyldne Hjelm søndag. Nu er den 39-årige speedwaykører hjemme på Fyn, hvor han mandag er blevet undersøgt på sygehuset i Odense. Foto: Sportxpress/Scanpix
  • Nicki Pedersen har mandag været til undersøgelser på sygehuset i Odense efter sit voldsomme styrt i søndags i Tjekkiet

Speedway: Nicki Pedersen er tilbage hos familien på Fyn efter søndagens voldsomme styrt i løbet "Den Gyldne Hjelm" i Pardubice, Tjekkiet.

- Hele mandagen har han været til undersøgelser på sygehuset i Odense. Status er, at han har brækket femte og sjette nakkehvirvel, har fire brækkede ribben og en brækket hånd, siger Nicki Pedersens manager, Helge Frimodt Pedersen, til Sport Fyn.

Det er endnu uvist, hvor lang tid, der går, inden Nicki Pedersen kommer til at køre speedway igen. Men der er ingen tvivl om, at denne sæson er slut for den 39-årige tredobbelte verdensmester.

- Han har fået at vide, at der går 12 uger, inden han må smide nakkekraven, siger Helge Frimodt Pedersen.

Nicki Pedersen har fået noget stærkt bedøvende, og det har derfor ikke været muligt for Sport Fyn at snakke med speedwaykøreren.

Nicki Pedersen blev behandlet i 20 minutter på banen i Pardubice, før han blev kørt bort i en ambulance.

Han blev fragtet hjem på en 10 timer lang tur fra Tjekkiet til Odense.

- Hjemturen gik fint. Han kunne ligge ned i en normal seng i sin egen varebil, siger Helge Frimodt Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce