Annonce
Sport

Nicki Pedersen efter styrt: Sæsonen er slut

Verdens stoerste speedwayklassiker søndag d. 18. september 2016. Den 68. Den Gyldne Hjelm. Tjekkiet. Pardubice. Svitkov Stadion. Nicki Pedersen kvæstet. Den sent i aftes fra polske Rybnik nykårede europamester Nicki Pedersen var flyvende hele eftermiddagen. Han kvalificerede sig også til selve finaleheatet. Men i dette altafgørende finaleheat havde danskeren dog fået tildelt den næstdårligste startplacering. Nicki Pedersen lå dog også mere eller mindre allersidst efter starten. Imidlertid fightede danskeren sig længere og længere op gennem rækkerne over det ekstralange finaleheat som strækker sig over hele 6 omgange. Da der manglede lidt mere end een omgang havde Nicki Pedersen da kæmpet sig op på andenpladsen men da russeren Emil Sayfutdinov pludselig stod lidt paa tværs af banen mistede danskeren kontrollen over motorcyklen og styrtede voldsomt i et solouheld og er blevet kvæstet.De første meldinger fra stævnelægen i ambulancen på vej til sygehuset lyder på muligvis eet eller flere brækkede ribben samt muligvis også eet brækket håndled. Og med meget voldsomme smertet i nakkeregionen. (Foto: sportxpress/Scanpix 2016)

Danskeren brækkede både ribben, håndled og ryghvirvel i speedwayklassiker og forventer, at sæsonen er slut.

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen styrtede voldsomt i speedwayklassikeren Den Gyldne Hjelm, der søndag blev kørt i byen Pardubice i Tjekkiet. Søndag aften lød det fra den danske speedwayprofil, at sæsonen er slut. - Øv, det var den sæson, skriver Nicki Pedersen på Twitter. Her oplyser han endvidere, at han har pådraget sig en hjernerystelse og brækket en ryghvirvel, fire ribben samt håndleddet. Hvis sæsonen er færdig for Nicki Pedersen, så kan det få konsekvenser for dansk speedways deltagelse i næste års VM-serie. Her ligger Nicki Pedersen i øjeblikket nummer ni som bedste dansker, og det kræver en ottendeplads at kvalificere sig direkte til næste års serie. Næste speedwaygrandprix køres 24. september i Stockholm, mens der køres i Torun i Polen 1. oktober, og kørerne skal til Melbourne i Australien og køre 22. oktober. Nicki Pedersen kan dermed ikke køre sig blandt de otte bedste, og han skal derfor håbe på at få et af de fire wildcard til næste sæson. Som tredobbelt verdensmester kan han ligne et godt bud på et wildcard. Får han det, så kan det igen ramme de øvrige danskere. Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand ligger i øjeblikket henholdsvis nummer 11 og 12, og kommer ingen danskere blandt de otte bedste, og går et af de fire wildcard til Nicki Pedersen, risikerer Danmark at få færre kørere med i næste sæsons serie, da det langt fra er kutyme, at et land får tre wildcards. Nicki Pedersens uheld skete i finaleheatet, hvor han havde arbejdet sig frem på andenpladsen, men da der manglede halvanden omgang gik det galt, da han forsøgte at overhale russiske Emil Sayfutdinov, som vandt løbet. Det overværede pressechefen i Holsted Speedway Klub, Thomas Schack. - I et sving på næstsidste omgang forsøgte Nicki at køre udenom, og Emil stod lidt på tværs og forsøgte at korrigere, men Nicki snittede hans baghjul og væltede, siger Thomas Schack. Løbet blev vundet af russiske Sayfutdinov foran Rune Holta, mens tyske Matin Smolinski blev nummer tre. Lørdag aften kunne Nicki Pedersen lade sig kåre som europamester 2016, da han triumferede i den polske by Rybnik.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce