Annonce
Sport

Nicki Pedersen efter styrt: Sæsonen er slut

Verdens stoerste speedwayklassiker søndag d. 18. september 2016. Den 68. Den Gyldne Hjelm. Tjekkiet. Pardubice. Svitkov Stadion. Nicki Pedersen kvæstet. Den sent i aftes fra polske Rybnik nykårede europamester Nicki Pedersen var flyvende hele eftermiddagen. Han kvalificerede sig også til selve finaleheatet. Men i dette altafgørende finaleheat havde danskeren dog fået tildelt den næstdårligste startplacering. Nicki Pedersen lå dog også mere eller mindre allersidst efter starten. Imidlertid fightede danskeren sig længere og længere op gennem rækkerne over det ekstralange finaleheat som strækker sig over hele 6 omgange. Da der manglede lidt mere end een omgang havde Nicki Pedersen da kæmpet sig op på andenpladsen men da russeren Emil Sayfutdinov pludselig stod lidt paa tværs af banen mistede danskeren kontrollen over motorcyklen og styrtede voldsomt i et solouheld og er blevet kvæstet.De første meldinger fra stævnelægen i ambulancen på vej til sygehuset lyder på muligvis eet eller flere brækkede ribben samt muligvis også eet brækket håndled. Og med meget voldsomme smertet i nakkeregionen. (Foto: sportxpress/Scanpix 2016)

Danskeren brækkede både ribben, håndled og ryghvirvel i speedwayklassiker og forventer, at sæsonen er slut.

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen styrtede voldsomt i speedwayklassikeren Den Gyldne Hjelm, der søndag blev kørt i byen Pardubice i Tjekkiet. Søndag aften lød det fra den danske speedwayprofil, at sæsonen er slut. - Øv, det var den sæson, skriver Nicki Pedersen på Twitter. Her oplyser han endvidere, at han har pådraget sig en hjernerystelse og brækket en ryghvirvel, fire ribben samt håndleddet. Hvis sæsonen er færdig for Nicki Pedersen, så kan det få konsekvenser for dansk speedways deltagelse i næste års VM-serie. Her ligger Nicki Pedersen i øjeblikket nummer ni som bedste dansker, og det kræver en ottendeplads at kvalificere sig direkte til næste års serie. Næste speedwaygrandprix køres 24. september i Stockholm, mens der køres i Torun i Polen 1. oktober, og kørerne skal til Melbourne i Australien og køre 22. oktober. Nicki Pedersen kan dermed ikke køre sig blandt de otte bedste, og han skal derfor håbe på at få et af de fire wildcard til næste sæson. Som tredobbelt verdensmester kan han ligne et godt bud på et wildcard. Får han det, så kan det igen ramme de øvrige danskere. Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand ligger i øjeblikket henholdsvis nummer 11 og 12, og kommer ingen danskere blandt de otte bedste, og går et af de fire wildcard til Nicki Pedersen, risikerer Danmark at få færre kørere med i næste sæsons serie, da det langt fra er kutyme, at et land får tre wildcards. Nicki Pedersens uheld skete i finaleheatet, hvor han havde arbejdet sig frem på andenpladsen, men da der manglede halvanden omgang gik det galt, da han forsøgte at overhale russiske Emil Sayfutdinov, som vandt løbet. Det overværede pressechefen i Holsted Speedway Klub, Thomas Schack. - I et sving på næstsidste omgang forsøgte Nicki at køre udenom, og Emil stod lidt på tværs og forsøgte at korrigere, men Nicki snittede hans baghjul og væltede, siger Thomas Schack. Løbet blev vundet af russiske Sayfutdinov foran Rune Holta, mens tyske Matin Smolinski blev nummer tre. Lørdag aften kunne Nicki Pedersen lade sig kåre som europamester 2016, da han triumferede i den polske by Rybnik.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce