Annonce
Sport

Nicki Bille klar til retssag: Ser frem til afklaring

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
I marts måtte en syg Nicki Bille bede om udsættelse af retssag. Nu løber den i stedet af stablen fra torsdag.

Fodboldspilleren Nicki Bille var syg og kunne ikke møde op, da sagen mod ham skulle for Københavns Byret i begyndelsen af marts.

Retssagen blev udsat til 25. og 26. april, og denne gang er Bille, der er tiltalt for fem forskellige forhold, klar til at møde op i retten.

Det oplyser Billes forsvarsadvokat, Asser Gregersen, onsdag.

- Nicki er klar til i morgen (torsdag, red.). Det er helt klart min fornemmelse, at han er i en bedre tilstand nu, siger Asser Gregersen.

Da Bille i marts fik udsat retssagen, var det fordi, han endnu ikke var kommet sig ovenpå en episode i december, hvor han blev skudt i armen med et haglgevær i sin lejlighed på Sluseholmen i København.

Bille, der senest var på kontrakt i 1. divisionsklubben Lyngby, har tidligere nægtet sig skyldig i alle fem forhold, men om det stadig forholder sig sådan, ønsker forsvarsadvokaten ikke at oplyse onsdag.

- Det vil jeg gerne vente med til i morgen (torsdag, red.), siger Gregersen.

Den 31-årige Nicki Bille er tiltalt for at have truet en person med et luft- og fjedervåben og for at transportere våbnet på uforsvarlig vis.

Derudover går anklagerne på, at Bille har været i besiddelse af cirka et kvart gram kokain, slået en dørmand med knytnæve og truet en sygeplejerske med vold.

Der er afsat halvanden dag til retssagen i stedet for en enkelt som tidligere planlagt. Sagen er berammet fra klokken 10.30 til 15.45 torsdag og fredag fra 09.30 til 12.

Nicki Bille ser frem til at få sagen ud af verden efter den forlængede proces.

- Han glæder sig til, at det er overstået, så han kan lægge det bag sig. 2018 har været et skidt år for ham, så han glæder sig til at kunne kigge frem, fortæller Asser Gregersen.

Nicki Bille har flere domme bag sig. Senest blev han idømt en bøde og 30 dages fængsel i 2018, efter at han i Monaco havde taget kvælertag på en veninde og slået en anden kvinde, der forsøgte at stoppe ham.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce