Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nick Bøgh vender hjem

Efter fire sæsoner i GOG er 20-årige Nick Bøgh klar for Faaborg ØH. Foto: Torsten Cilleborg
Efter fire sæsoner hos GOG vender talentfuld venstre back hjem til Faaborg ØH.

Faaborg: - Det er som at komme hjem, lyder det glad fra 20-årige Nick Bøgh, der er tilbage i sin barndomsklub efter fire sæsoners talentudvikling hos GOG.

Det er så lidt af en tilsnigelse, for da Nick Bøgh, som i øvrigt er søn af håndboldveteranen Ove "Albani" Nielsen, senest havde hjemmebane i 5600 ,var det som stort talent hos ØH, altså før fusionen, der blev til Faaborg ØH.

- Men jeg er jo kommet her hele tiden og kender alle gutterne, også selv om jeg ikke har spillet på hold med dem. Det glæder jeg mig til at komme til, siger venstre backen.

Nick Bøgh mener selv, han har fundet den udvikling, han ledte efter i ungdomsårene hos GOG.

- Det har været nogle meget lærerige år, men Faaborg er en superfed håndboldby, og så har den bare et fællesskab, jeg gerne vil være en del af, og jeg tænker, jeg har mulighed for at udvikle mig yderligere på et godt hold og en meget dygtig træner, siger han.

- Vi går en spændende sæson i møde. Der er nogle rigtig gode hold mellem dem, vi er puljet med, så det kræver, at vi yder vores bedste, og det er også den indstilling, jeg kommer med. Hvis jeg yder mit allerbedste, tror jeg på, jeg kan være med til at løfte holdet, siger Nick Bøgh, der er i færd med at uddanne sig til salgsassistent hos VW i Svendborg, en uddannelse han gør færdig i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Simone er bidt af boksning

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce