Annonce
Sport

Nibali finder inspiration til Giro-comeback hos Contador

Luk Benies/Ritzau Scanpix
Vincenzo Nibali er 1 minut og 47 sekunder fra førertrøjen før de sidste seks etaper af Giro d'Italia.

Cykelstjernen Primoz Roglic har længe været et oplagt bud på en vinder af Giro d'Italia, men på 15. etape fik flere af konkurrenterne skovlen under den stærke Jumbo-Visma-rytter.

En lille gruppe med blandt andre Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) og den førende rytter, Richard Carapaz (Movistar), distancerede Roglic mod etapens afslutning, og med seks etaper igen ligner det en åben kamp om den samlede sejr.

Nibali på tredjepladsen er 1 minut efter Roglic og 1 minut og 47 sekunder efter Carapaz. Den erfarne italiener tror stadig på sejren.

- Da jeg angreb, så jeg, at der var en chance for at hente tid. Carapaz viste sig også godt kørende, og vi havde succes med at tage sekunder på Roglic.

- Man skal blive ved med at prøve. Jeg mødte Alberto Contador efter etapen, og jeg sagde til ham, at han inspirerer mig, for han gav aldrig op, når han sad i feltet. Ligesom mig, siger Vincenzo Nibali til Bahrain Meridas hjemmeside.

Mandag er der hviledag i Giroen, før den italienske rundtur tirsdag genoptages med en 194 kilometer lang bjergetape fra Lovere til Ponte di Legno.

34-årige Nibali har vundet Giro d'Italia to gange i løbet af karrieren. Det er også blevet til syv etapesejr i det prestigefyldte løb.

"Hajen fra Messina" vil ikke nøjes med en sekundær placering i sit hjemland.

- Man skal blive ved med at kæmpe til slutningen, for man kan ikke nøjes med anden-, tredje-, fjerde- eller femtepladsen. Det eneste, der betyder noget, er sejren, siger Nibali.

Selv om Contador tilsyneladende er inspirationskilde for Bahrain Merida-kaptajnens comeback, kan han nøjes med at tænke tilbage på Giro d'Italia i 2016.

Før 19. etape førte hollænderen Steven Kruijswijk løbet suverænt, mens Nibali lå placeret på fjerdepladsen - knap fem minutter efter Lotto NL-Jumbo-rytteren.

Alligevel endte Nibali som samlet vinder af løbet.

2019-udgaven af Giro d'Italia slutter på søndag med en 17 kilometer lang enkeltstart i Verona.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce