Annonce
Nyborg

Alt tyder på brandstiftelse: Ni uforklarlige brande på tre måneder i kolonihaver

Branden i dette kolonihavehus i Helgetoften er blot en af ni uforklarlige i Nyborg de seneste tre måneder. Foto: Sugi Thiru
Der er sket en del materielle skader, men ingen mennesker er kommet noget til i forbindelse med de mange tilsyneladende påsatte brande i Nyborg.

Nyborg: Det er en lang serie af uforklarlige og tilsyneladende påsatte brande, der har skabt utryghed blandt Nyborgs kolonihaveejere og borgere i almindelighed.

I ingen af de efterhånden ni sager er det endnu lykkes politiet af fastslå en brandårsag.

Men eftersom der ikke er elinstallationer i de berørte kolonihavehuse, og der heller ikke på anden måde har været tale om hændelige uheld, tyder alt på brandstiftelse.

Serien af uforklarlige brande tog sin begyndelse i april.

Og i otte af de ni tilfælde, er det gået ud over kolonihavehuse:

2. april opstod der en uforklarlig brand en træ-pavillion i kolonihaveforeningen Skovly.

18. maj brændte toiletafdelingen i et kolonihavehus i Helgetoften.

7. juni opstod der store skader efter en brand i en toiletbygning i nærheden af Restaurant Liffroy.

16. juni blev et kolonihavehus i Helgetoften for anden gang inden for en måned ramt af brand.

19. juni stod kun en del af ydervæggene tilbage efter en brand i et kolonihavehus i Grejsdalen.

12. juli gik det også ud over et kolonihavehus i haveforening Grejsdalen.

12. juli medførte en brand i et kolonihavehus på Nydamsvej store skader på ejendommen.

12. juli brændte den lokale sportsfiskerforenings klubhus på volden i Nyborg ned til grunden.

14. juli så en borger røg stige op fra et sted i kolonihaveforeningen Grejsdalen. Der viste sig at være tale om ild i et træskur i en lidt afsides beliggende have.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce