Annonce
Nyborg

Alt tyder på brandstiftelse: Ni uforklarlige brande på tre måneder i kolonihaver

Branden i dette kolonihavehus i Helgetoften er blot en af ni uforklarlige i Nyborg de seneste tre måneder. Foto: Sugi Thiru
Der er sket en del materielle skader, men ingen mennesker er kommet noget til i forbindelse med de mange tilsyneladende påsatte brande i Nyborg.

Nyborg: Det er en lang serie af uforklarlige og tilsyneladende påsatte brande, der har skabt utryghed blandt Nyborgs kolonihaveejere og borgere i almindelighed.

I ingen af de efterhånden ni sager er det endnu lykkes politiet af fastslå en brandårsag.

Men eftersom der ikke er elinstallationer i de berørte kolonihavehuse, og der heller ikke på anden måde har været tale om hændelige uheld, tyder alt på brandstiftelse.

Serien af uforklarlige brande tog sin begyndelse i april.

Og i otte af de ni tilfælde, er det gået ud over kolonihavehuse:

2. april opstod der en uforklarlig brand en træ-pavillion i kolonihaveforeningen Skovly.

18. maj brændte toiletafdelingen i et kolonihavehus i Helgetoften.

7. juni opstod der store skader efter en brand i en toiletbygning i nærheden af Restaurant Liffroy.

16. juni blev et kolonihavehus i Helgetoften for anden gang inden for en måned ramt af brand.

19. juni stod kun en del af ydervæggene tilbage efter en brand i et kolonihavehus i Grejsdalen.

12. juli gik det også ud over et kolonihavehus i haveforening Grejsdalen.

12. juli medførte en brand i et kolonihavehus på Nydamsvej store skader på ejendommen.

12. juli brændte den lokale sportsfiskerforenings klubhus på volden i Nyborg ned til grunden.

14. juli så en borger røg stige op fra et sted i kolonihaveforeningen Grejsdalen. Der viste sig at være tale om ild i et træskur i en lidt afsides beliggende have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce