Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borgere patruljerer efter ni indbrud i lille lokalsamfund: - Det er jo nærmest en invasion

Tyvene har været på spil i Nr. Lyndelse-området, hvor der har været ni indbrud i den sidste uges tid. Foto: Kim Haugaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
En række indbrud i Nr. Lyndelse-området har nu fået borgerne til at tage sagen i egen hånd. Folk i lokalområdet patruljerer nu på vejene for at forebygge indbrud.
Annonce

Nr. Lyndelse: Borgerne i Nr. Lyndelse er begyndt at kigge sig en ekstra gang over skulderen, når de går rundt på gaden. I den sidste uges tid har området nemlig været plaget af en række indbrud, og det har fået flere af beboerne til at gå en ekstra tur om aftenen for at kigge efter mistænkelige skikkelser i mørket.

- Det er tredje gang på fem år, at jeg har haft indbrud, så jeg bliver jo gal og irriteret, siger Susanne Andersen, der var offer for et indbrud forrige søndag aften.

Ifølge politiets døgnrapporter er der anmeldt ni indbrud omkring Nr. Lyndelse og Dømmestrup, men det vides ikke, om det var samme indbrudstyv. Seks af indbruddene fandt sted på samme vej, og med de mange indbrud i området begynder utrygheden langsomt at brede sig. Det har fået borgere til at opfordre folk i lokalområdet til at patruljere om aftenen.

- Det er jo nærmest en invasion, og det er kun et spørgsmål om tid, før de bevæger sig videre til de næste. Jeg tænkte, at vi var nødt til at gøre noget forebyggende og vise noget aktivitet på vejene, så de ikke slår til igen, lyder det fra Katja Lissau Erichsen, der nu går ture om aftenen for at skræmme indbrudstyvene væk.

Annonce

Tvivl om patruljer

Det er dog ikke alle i området, som mener, at det vil gøre en forskel at patruljere.

- Jeg tror ikke, det hjælper. Man skal være der i lige præcis de 10 sekunder, hvor det sker, og det er man ikke, siger Susanne Andersen.

Men selv hvis patruljerne ikke kommer til at forebygge nogle fremtidige indbrud, så synes Katja Lissau Erichsen stadig, at det er vigtigt, at de lokale står sammen om problemet.

- Det er også bare for at vise, at de ikke bare kan komme her og ødelægge vores trygge by, hvor vi alle står sammen. Vi vil sende et signal om, at det ikke bare skal være nemt for dem at komme her, siger Katja Lissau Erichsen.

Indbruddene får nu politiet til at opfordre de lokale til at indberette mistænkelig adfærd.

- Vi vil gerne høre, om der er nogle af borgerne i lokalområdet, som har observeret noget mistænkeligt. Det kan være køretøjer med udenlandsk nummerplade eller eventuelt nogle udlændinge, der er gået rundt, siger Finn Weber fra Fyns Politi.

Annonce

Her her der været indbrud

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

112

Lige nu: Peter Madsen erkender sig skyldig i flugt og trusler

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce