x
Annonce
Erhverv

Ni firmaer under samme tag

Torben Frigaard Rasmussen har etableret iværksætterhubben i den tidligere Nordea-filial i Odense-bydelen Dalum, hvor han bor få hundrede meter væk privat selv. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Brødtekst

Vendte hjem til Fyn

Frederik Balslev og Max Thrane, Webvision, er nogle af de nyeste beboere i iværksætterfællesskabet hos Torben Frigaard og Conversion på Dalumvej. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Frederik Balslev, 22 år. Arbejder med websites og app-design i firmaet Frederikbalslev.dk. En af de nyeste beboere.

- Det var vigtigt for mig at finde et sted, hvor der ikke var for mange virksomheder, og hvor man er tæt på hinanden. Her er en følelse af familie, hvor man hjælper hinanden og udnytter hinandens kompetencer og faglige sparring, samtidigt med at man kan lave sociale ting sammen. Det gør vi bl.a. på tagterassen, som er super godt.

Han har samtidigt fået sin samarbejdspartner Max Thrane tæt på. Han driver selskabet Webvision og har skrivebordet ved siden af Balslev.

Kom tættere på investoren

Brian Jakobsen, medstifter og medejer af firmaet Servicepos, der var den første indflytter i huset. Bag ham er er udvikler Tobias Mathiesen og Casper Tobiesen, der står for marketing i firmaet, i gang. Foto: Servicepos

Brian Jakobsen, medstifter og medejer af firmaet Servicepos, som står bag it-værktøj til styring af lager, ordre og kasse for virksomheder, der handler med alt fra cykler til reparation af telefoner. Servicepos var en de første, der flyttede ind i huset på Dalumvej. Virksomheden er en af dem i huset, som Torben Frigaard Rasmussen selv har investeret i.

- Vi skal jo sidde sted med firmaet, og så var det selvfølgelig oplagt, når Torben ville starte det her sted. Vi kommer tæt på Torben og det har været vigtigt for os, så vi kan få endnu mere hjælp og rådgivning fra ham. Vi mødtes selvfølgelig også før, men nu er vi kommet tættere på og har nærmest daglig kontakt. Desuden har vi fået adgang til en masse dygtige mennesker herude i de andre virksomheder og så har vi til sidst og ikke mindst fået adgang til et stort netværk, siger han.

- Hver gang der kommer nogen på besøg i huset, så får de en rundtur og bliver introduceret for de andre beboere. Det giver en masse kontakter, som vi allerede har benyttet os af til at få et netværk, som vi ellers ikke ville have adgang til.

Mix af kompetencer

Ehsanullah Ekhlas, t.v., og Kasper Andersen i et af mødelokalerne, hvor Nordeakunderne tidligere fik fremlagt nye lånetilbud og talte konverteringer. Unicontrol har desuden en tredje mand i ejerkredsen, som sidder hjemme i Polen, hvor han kommer fra. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Ingeniør Ensanullah Ekhlas, 29 år, og 42-årige Kasper Andersen, datalog fra København, flyttede ind med deres firma Unicontrol i april. Unicontrol udvikler navigationssystemer, der ved hjælp af software, gps og sensorer gør føreren af en gravemaskine i stand til at arbejde meget præcist.

- Vi boede i startupmiljøet i Forskerparken og ville gerne finde et sted, hvor vi kunne få adgang til mere rådgivning og sparring. Vi var i dialog med Odense Robotics, hvor de kendte til Johnny (Killerup, partner i Converzion - og daglig leder af iværksætterhuset, red.), så vi kom ind i et testforløb og nu har vi fået adgang til et godt netværk her i huset, siger Ensanullah Eklas.

- Vi er kommet ind i et hus, hvor der et godt mix af forskellige virksomheder og komptencer, så hvis vi skal bruge juridisk rådgivning eller et godt råd om teknologi eller skalering, så kan vi finde det her, siger Kasper Andersen.

Inspiration fra nabobordet

Kasper Guul Laursen er midlertidig (interim) direktør i robotfirmaet Robot At Work, som firmaet Converzion har investeret i. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Kasper Guul Laursen er midlertidig (interim) direktør i robotfirmaet Robot At Work, som Converzion har investeret i. Andersen er partner i Converzion med Torben Frigaard Rasmussen og Johnny Killerup.

- Kodeordet i huset er inkubation. Vi sidder i forskellige stadier af iværksætteriet, hvor nogle er nået længere end andre og har prøvet mere. Det betyder, at man kan hjælpe hinanden og måske kan undgå at lave de samme fejl, samtidigt med at man kan finde inspiration og energi i nabobordet, hvor der sidder nogen, som gør tingene på en anden måde, siger Kasper Guul Laursen.

- Du får et unikt samspil og adgang til strategiske kompetencer og netværk, du ellers skal ud og finde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce