Annonce
Sport

Neymar ser rødt i tillægstiden i PSG-sejr i målorgie

Benoit Tessier/Reuters
Superstjernen Neymar tacklede for hårdt i tillægstiden, og så blev brasilianeren udvist, da PSG vandt 4-3.

Superstjernen Neymar fik en skidt udgang på opgøret, da Paris Saint-Germain sent søndag trak sig sejrrigt ud af en sand målfest i Paris.

Annonce

PSG var foran 4-3 hjemme mod Bordeaux og havde lige fået en scoring annulleret af VAR, da Neymar begik et frispark, som blev takseret til en advarsel.

Kort forinden var der blevet begået et frispark mod Neymar, og i den ophedede stemning kastede brasilianeren sig ind i en tackling, som resulterede i det gule kort.

Tidligere i kampen havde brasilianeren fået en advarsel for at brokke sig, og dermed var der rødt kort og karantæne til Neymar som udgang på opgøret, der ellers så ud til at skulle handle om en målfest.

Bordeaux kom foran 1-0 efter 18 minutter, men syv minutter senere udlignede Edinson Cavani, og forsvarsspilleren Marquinhos bragte PSG foran 2-1 i første halvlegs tillægstid.

Det lignede dermed en pauseføring, men dybt inde i tillægstiden udlignede Bordeaux til 2-2.

I anden halvleg sørgede Marquinhos for 3-2, inden Kylian Mbappé scorede til 4-2.

Så virkede kampen afgjort, men gæsternes Ruben Pardo reducerede og skabte spænding syv minutter før tid, da han hamrede bolden i mål på et drøn af et langskud.

I slutfasen øgede indskiftede Mauro Icardi i første omgang til 5-3, men scoringen blev annulleret, og så fulgte slutfasen, hvor Neymar så rødt.

PSG er suverænt på førstepladsen med 65 point efter 26 runder. Marseille følger efter på andenpladsen med 52 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce