Annonce
Odense

Netto får sur smiley efter fødevarekontrol: Den røgede laks i køledisken var 18 grader varm

Netto på Benediktsgade i Odense har fået en sur smiley. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen hos Netto på Benediktsgade resulterede i en sur smiley. I en køledisk fandt man røget laks og andre letfordærvelige fødevarer, der blev opbevaret for varmt. Fødevarerne er nu blevet kasseret til destruktion.

Odense: Det er ikke længere tilladt for Netto på Benediktsgade i Odense at sælge færdigpakkede letfordærvelige fødevarer fra en af deres kølediske.

På baggrund af en henvendelse fra en kunde i Netto, foretog Fødevarestyrelsen den 26. februar et kontrolbesøg, som resulterede i, at Netto på Benediktsgade fremover skal fremvise en sur smiley i deres kontrolrapport.

Af rapporten fremgår det at den pågældende køledisk, som har resulteret i butikkens sure smiley, blev målt til en lufttemperatur på 11,1 grader. Man målte røget laks i skiver til 18,1 grader, pølser til 16,9 grader, halehængt laks til 8,8 grader og kogt, røget skinke til en temperatur på 14,7 grader.

Annonce

Netto kendte problemet

I kontrolrapporten fremgår det, at man i butikken allerede inden Fødevarestyrelsens kontrolbesøg var opmærksom på, at der var et problem med den pågældende køledisk. I en bemærkning i rapporten udtaler butikken:

- Vi har haft en teknikker på besøg klokken 10, der oplyste, at den resterende køler var ok. Vi fjerner nu med henblik på destruktion alle varerne fra den pågældende køler, samt de varer vi i formiddags flyttede til mælkerummet.


På selve dagen for kontrolbesøget havde vi allerede fejlmeldt køleren og kasseret de varer fra det område, hvor vi selv havde konstateret en for høj temperatur. Det viste sig dog, at omfanget var større, og det skulle vi selvfølgelig have opdaget i tide.

Ulrich Bæksted, distriktschef i Netto


I en skriftlig kommentar fra Ulrich Bæksted, distriktschef i Netto, erkender han, at man burde have opdaget fejlens fulde omfang fra start af.

- På selve dagen for kontrolbesøget havde vi allerede fejlmeldt køleren og kasseret de varer fra det område, hvor vi selv havde konstateret en for høj temperatur. Det viste sig dog, at omfanget var større, og det skulle vi selvfølgelig have opdaget i tide.

- I Netto vil vi ikke gå på kompromis med fødevaresikkerheden, og derfor har vi indskærpet vores interne procedurer, så lignende ikke gentager sig, skriver Ulrich Bæksted.

Samtidig understreges det i mailen, at alt mad fra den pågældende køledisk er kasseret.

Annonce

Sur smiley giver bøde

Når Fødevarestyrelsen uddeler smileyer, veksler de mellem fem forskellige, som går fra elitesmileyen til en sur smiley. Elitesmileyen opnås, ifølge Fødevarestyrelsen, når man har fået mindst fire glade smileyer i træk, og ikke har fået nogen sanktioner de seneste 12 måneder.

Det er butikkens dårligste resultat på besøgsdatoen der angiver, hvilken smiley butikken modtager ved kontrolbesøget.

Den sure smiley udløser enten et bødeforlæg, en politianmeldelse, karantæne, autorisation eller fjernelse af registrering.

I kontrolrapporten fra Netto på Benediktsgade fremgår det, at Fødevarestyrelsen har fremsendt et bødeforlæg på 20.000 kroner til butikken, samt forbud mod at sælge letfordærvelige fødevarer fra den pågældende køledisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce