Annonce
Gear

Netop nu: Premiere på stor elbil-satsning

Den danske Renault-importør forventer at sælge 2000 elbiler i år. Både af typen, Fluence, men også varebilen, Kangoo Z.E.

Efter flere års ventetid kan man nu endelig se, prøve og købe en Renault elbil i Danmark

20 danske Renault-forhandlere giver i weekenden en tur i en elbil. Og det er ikke en helt tilfældig en af slagsen. Den firdørs Renault Fluence har været undervejs i flere år, men nu er den danske importør endelig klar til officiel introduktion.

Hver forhandler har tre biler: en i udstillingen og to til prøvekørsel. Renault forventer stor interesse og mange besøgende.

- Danmark er et af de første lande, hvor vores biler bliver lanceret, og de første biler kan leveres til marts, siger pressechef, Søren Hyltoft, som oplyser, at forhandlerne nu er i gang med at konvertere 350 indgåede salgsaftaler til konkrete slutsedler. Her kan der være nogle, som springer fra, men importøren regner med, at de fleste af dem vil holde fast og købe en bil.

Der skal da også langes en del modeller over disken, før det officielle salgsmål på 2000 elbiler i år bliver nået. Men her bliver Renault hjulpet af varebilen, Kangoo Z.E. som også er en elbil, og hvor interessen fra virksomheder og kommuner, ifølge Søren Hyltoft er markant.

Det franske mærke hæfter sig også ved, at der er 50 private, som allerede har skrevet slutseddel.

Renault Fluence Z.E. koster 205.000 kr. og dertil skal lægges et medlemskab hos strømleverandøren Better Place. Det koster eksempelvis 1695 kr. om måneden for 15.000 km årligt, og det indeholder batterileje, ubegrænset antal batteriskift og strømmen. Dertil skal dog lægges 9995 kr. i oprettelsesgebyr hos Better Place for at installere en ladestander.

Med en rigtig ladestander tager det seks-otte timer at lade bilen op, mens det kan tage over 10 timer ved en almindelig stikkontakt. I modsætning til flere andre elbiler på markedet kan Fluence ikke lades op via en af de nye quickchargere, som for tiden stilles op i flere danske byer, og som kan lade batteriet op til 80 pct. på kun 20 minutter.

Renault Fluence Z.E. er den første af fire elbiler, som Renault introducerer i Danmark. I næste måned sendes varevognen Renault Kangoo Z.E. ud på markedet. Til sommer kommer den nyskabende to-personers Renault Twizy ud til forhandlerne. Twizy er en mellemting mellem en scooter og en lille bil med plads til to og en rækkevidde på 100 km.

Og til efteråret kommer Renault Zoe til Danmark i oktober/november. Det er en elbil i Renault Clio-størrelsen.

Kunder må dog vente til april, før Better Place åbner sine batteriskiftestationer.

Annonce

Mest læste

Middelfart For abonnenter

Alvorlig ulykke rystede lokale: Har bedt om sikring af vejkryds i årevis - Det er børnene, vi er bekymrede for

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Sydfyn For abonnenter

Vognmand fra Tåsinge har solgt sit livsværk: - Der er ikke noget vemod. Slet, slet ikke

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Jeg savner aktion på de akutte problemer

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Annonce