Annonce
Fyn

Netop godkendt: Moderna-vaccine kommer til Odense onsdag

Den netop godkendte Covid-19 vaccine fra amerikanske Moderna, ankommer onsdag til apoteket på Odense Universitetshospital. Her vil halvdelen af doserne blive gemt til senere anvendelse. Resten køres til Vejle til brug i vaccinationscenter i den østjyske by.
Annonce

Den netop godkendte Moderna-vaccine mod corona kommer til apoteket på Odense Universitetshospital onsdag, hvor halvdelen lægges på frys til senere brug. Den anden halvdel køres fra Odense til Vejle, hvorefter den kan anvendes til vaccination fra torsdag.

Koncerndirektør Kurt Espersen glæder sig over, at Region Syddanmark modtager 5.000 vacciner fra Moderna.

- Vi er rigtigt glade for at få lov til at afprøve den nye vaccine i vores region. Det giver os mulighed for at få vaccineret endnu flere borgere og sundhedspersoner. Vi ved, at de to vacciner fra henholdsvis Pfizer/Biontech og Moderna virker på samme måde og er lige effektive, udtaler Kurt Espersen i en pressemeddelelse.

Modernas vaccine blev godkendt af EU-Kommissionen onsdag i sidste uge, og Sundhedsstyrelsen har besluttet, at kun én region skal modtage de første doser af den nye vaccine, fordi den første leverance er begrænset.

Annonce

Erfaring til resten af landet

De nye vaccine-doser vil blive anvendt i vaccinationscenteret i Vejle fra på torsdag.

- Når vi vælger at håndtere den nye vaccine i ét vaccinationscenter, er det for at få så stor erfaring med vaccinen som overhovedet muligt, som vi kan give videre til resten af Danmark, når de skal til at bruge den, forklarer Kurt Espersen.

Vaccinationscenteret i Vejle er valgt, fordi de første Moderna-vacciners ankomst tidsmæssigt passer med åbningen af et nyt vaccinationscenter i Vejle torsdag.

Vaccinerne fra Moderna egner sig bedst til at blive anvendt på et vaccinationscenter og ikke eksempelvis på sociale institutioner, da de ”kun” må transporteres på køl én gang. Pfizer/BionTech-vaccinerne må transporteres to gange, og derfor egner de sig bedre til udkørende enheder, fremgår det af en pressemeddelelse fra regionen.

Hvis man er udvalgt til vaccination, modtager man en invitatione i sin digitale postkasse - eller som et fysisk brev, hvis ikke man har digital post. Det fremgår heraf, hvad man skal gøre, hvis man som borger eller sundhedsmedarbejder ønsker at tage imod tilbuddet om en COVID-19-vaccine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce