Annonce
Fyn

Nethandel slår alle rekorder: Pakkefirmaer melder om rekorder

Købmandsparret i Sadolinsgade i Odense, Marianne (billedet) og Søren Rasmussen, er begravet i pakker. Flere pakkefirmaer melder om rekord i år. Foto: Nils Svalebøg
Vi handler mere og mere på nettet. Bring, GLS og PostNord håndterer flere pakker end nogensinde op til jul, fortæller de samstemmende.
Annonce

Vi er lige blevet opsagt af GLS. Sådan lyder det fra en odenseansk specialforretning, som samtidig er pakkeshop. Årsagen er, at butikken har sagt nej til at håndtere 400 pakker om dagen og vil nøjes med 200.

Det er bare ét eksempel på, hvor meget pres der er på butikker og udbringningsfirmaer som GLS, Bring, PostNord og Dao - specielt i disse uger op til jul.

Jens Rom er direktør for Bring i Danmark og fortæller, at Bring bringer flere pakker ud end nogensinde.

- Det går rigtig stærkt med nethandel. Virkelig stærkt. I flere år er nethandelen steget med 15 procent om året, men i år tror jeg, det bliver mere end 20 procent, siger Jens Rom.

Bring har omkring 1600 pakkehops, men oplyser ikke antallet af leverede pakker. GLS har også 1600 pakkeshops, men oplyser heller ikke, hvor mange pakker der leveres.

Marianne Møller Jensen er kundeoplevelses- og kommunikationsdirektør for GLS, og hun skriver i en mail, at GLS oplever en vækst på 20 procent i forhold til samme periode sidste år:

Købmandsparret Marianne og Søren Rasmussen, der driver Søren Købmand, i Sadolinsgade i Odense, har masser at se til med hundredevis af pakker inde og ude. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Har åbnet flere end 100 pakkeshops

- Alene i 2019 har vi åbnet mere end 100 nye pakkeshops. Derudover har vi udvidet kapaciteten i de eksisterende pakkeshops, så vi sikrer at kunne håndtere denne vækst i juletravlheden, fortæller Marianne Møller Jensen.

Direkte adspurgt, om GLS har et krav til, hvor mange pakker hver shop skal tage imod, for at GLS vil samarbejde med butikkerne, svarer kommunikationsdirektøren:

- Nej, vi har ikke noget krav. Det er altid en lokal vurdering, vi foretager, skriver Marianne Møller Jensen i en mail.

Bring har heller ikke et specifikt krav til antallet af pakker, hver shop skal tage imod, forklarer direktøren i Danmark.

- Problemet er, at nogle siger, at vi ikke må komme med flere pakker nu. Det kan gøre kunderne trætte af os, når pakken bliver omdirigeret, og skal hentes et andet sted, men vi synes, det er den bedste måde at gøre det på, forklarer Jens Rom.

Annonce

PostNord har fremgang

Også PostNord har travlt for tiden. Af konkurrencehensyn kan PostNord ikke oplyse, hvor mange pakker de omdeler på Fyn og i Odense, skriver en kommunikationsrådgiver i en mail. Men:

- Sidste jul omdelte vi 11 millioner pakker fra e-handlen i hele landet, og når vi har leveret de sidste julegaver den 23. december, tyder alt på, at rekorden fra sidste år bliver slået, fortæller kommunikationsrådgiver i PostNord Christian Dahl Svendsen.

For at lokke kunderne til at hente julegaverne hurtigt udlodder Bring gaver til kunder, der henter inden for 24 timer. Med samme formål skriver GLS beskeder til kunderne om, at deres pakker glæder sig til at blive hentet.

Købmandsparret i kiosken, Søren Købmand, i Sadolinsgade i Odense er begravet i pakker. Foto: Nils Svalebøg
Marianne Rasmussen klar til at udlevere endnu en af dagens pakker. Foto: Nils Svalebøg
Der er trangt i købmandslokalerne, som er fyldt med pakker, der i mange tilfælde ender under de fynske juletræer. Foto: Nils Svalebøg
Søren Købmand synes det er godt med de mange pakkekunder, men det har også givet lidt stress efter en blodprop i hjertet tidligere på året. Han og hustruen Marianne fortsætter dog indtil videre med at drive købmandsbutikken. Foto: Nils Svalebøg
Der er fyldt pænt op i kælderen os Søren Købmand, hvor Marienne Rasmussen henter endnu et par pakker til de mange kunder. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce