Annonce
Udland

Mindst 31 dræbt under optrappede angreb i Gaza og Israel

Røgsøjler fra israelske luftangreb på Hamas i Gazastriben. "Siden mandag har hæren gennemført hundredvis af angreb mod Hamas og Islamisk Jihad i Gaza. Vi vil intensivere vores angreb", siger den israelske leder, Benjamin Netanyahu, tirsdag. Foto: Mohammed Abed/Ritzau Scanpix
Israel optrappede angreb på Hamas, efter at to israelske kvinder blev dræbt af raketter fra enklaven.

Både israelere og palæstinensere har tirsdag optrappet angrebene og beskudt hinanden med adskillige raketter, hvor mindst 31 mennesker blev dræbt i Gaza og i Israel.

Militante i Gaza siger, at de har sendt over 400 raketter mod Israel siden mandag aften, mens Israel angreb 150 mål i Gaza som gengæld, rapporterer BBC.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, mødtes med militære ledere tirsdag eftermiddag, og han erklærede, at Israel ville optrappe angreb på det islamistiske Hamas, der regerer i Gazastriben. Det var efter, at to israelske kvinder var blevet dræbt af raketter fra enklaven.

Senere på dagen styrtede et højhus på 13 etager sammen i Gaza efter et israelsk luftangreb tidligt mandag aften. Beboerne var blevet advaret om, at de skulle evakuere bygningen. Det var uklart, om der var dræbte eller sårede.

Hamas sendte efterfølgende omkring 130 raketter mod Tel Aviv som gengæld. Mindst en blev dræbt i raketangrebet mod Isreals største by, og flere andre blev såret.

Israel lukkede Ben Gurion Lufthavnen ned som følge af beskyldningen.

Den lokale sundhedstjeneste i Gaza siger, at 28 mennesker er blevet dræbt siden mandag. Blandt de dræbte er ni børn.

I Frankrig siger en talsmand for regeringen i en appel til Israels leder, at magtanvendelse bør være proportional.

- Vi siger meget klart, at der må være proportioner i magtanvendelsen fra de israelske myndigheders side, siger den franske viceudenrigsminister, Jean-Baptiste Lemoyne.

Både USA's udenrigsminister, Antony Blinken, Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas, og den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, opfordrer israelerne og palæstinenserne til at nedtrappe situationen hurtigst muligt.

Antony Blinken tilføjer dog, at USA støtter Israels ret til at forsvare sig.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger mandag i et opkald til palæstinensiske ledere, at han "vil mobilisere hele verden for at stoppe Israels terror og belejringer" på Vestbredden.

I Jerusalem har situationen været højspændt siden fredag, hvor kampklædt israelsk politi stødte sammen med palæstinensere i forbindelse med den sidste fredagsbøn i muslimernes hellige fastemåned, ramadanen.

Det er de værste uroligheder i byen siden 2017.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce