Annonce
Indland

Nervekrig om Barfoeds fremtid

Statsrevisorerne uddeler kæmpenæse til minister, fordi han ikke hurtigt og effektivt rettede op på fødevarekontrol. DF afgør om Barfoed fortsætter som minister.

Annonce

Statsrevisorerne gav onsdag forbrugerminister Lars Barfoed (K) en meget stor næse for håndteringen af problemerne med fødevarekontrollen.

De folkevalgte revisorer påtaler, at Barfoed ikke hurtigt og effektivt har taget initiativ til at rette op på manglerne i tilsynet. Ministeren greb først ind i foråret 2006.

Det skarpe ordvalg fik straks oppositionen i Folketinget til at forny kravet om, at Lars Barfoed må gå af. På Christiansborg er det imidlertid Dansk Folkeparti, der afgør, om næsen fra statsrevisorerne skal have konsekvenser for ministeren, eller om DF fortsat har tillid til ham.

Partiet ville først tage stilling, når alvoren i statsrevisorernes udtalelse var kendt. Onsdag aften havde partiet endnu ikke ladet høre fra sig, og ministerens taburet vaklede derfor under ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce