Annonce
Sport

Nervøs japaner indleder titelforsvar i Australian Open med sejr

Kai Pfaffenbach/Reuters
Naomi Osaka og Serena Williams vandt begge på førstedagen af Australian Open. Roger Federer er også videre.

Naomi Osaka fra Japan indledte mandag sit titelforsvar ved Australian Open med en sejr over den useedede Marie Bouzkova fra Tjekkiet.

Den 22-årige Osaka vandt 6-2, 6-4.

- Det var virkelig hårdt for mig at få styr på mine nerver. Det er svært at spille mod en, du aldrig har mødt før i første runde af en grand slam, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP efter kampen, der varede 80 minutter.

I næste runde møder Osaka, der er seedet treer i turneringen, Zheng Saisai fra Kina.

Serena Williams, der har vundet Australian Open syv gange, var også i kamp mandag.

Den 38-årige amerikaner vandt for nylig i New Zealand sin første WTA-turnering i tre år, og hendes gode form gik ud over den russiske teenager Anastasia Potapova, der blev besejret 6-0, 6-3 i Melbourne.

Serena Williams, der jagter sin 24. grand slam-titel i single, har 18 gange deltaget i Australian Open, og hun har aldrig tabt en kamp i første runde. Hun er i år seedet som nummer otte og kan løbe ind i Caroline Wozniacki i fjerde runde.

Danskeren kom også godt i gang mandag med en sejr på 6-1, 6-3 over Kristie Ahn fra USA.

Hos herrerne var legenden Roger Federer fra Schweiz overlegen i sin kamp mod Steve Johnson fra USA.

Den 38-årige Federer vandt 6-3, 6-2, 6-2 efter godt en times spil. Kun en gang havde Johnson mulighed for at bryde Federer, som lavede ti serveesser i kampen.

- Jeg har trænet meget hårdt, som jeg altid gør, og jeg er lykkelig over, at jeg ikke havde nogle tilbagefald (som følge af skader, red.) i optakten til sæsonen, siger Federer efter sejren.

Med 20 grand slam-titler i single er han den mest vindende nogensinde i herretennis.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce