Annonce
Navne

Nekrolog: Svendborg-overlægen, der blev landskendt for lægeprotest, er død, 43 år

Annonce

Kristian Rørbæk Madsen var ansat som overlæge på anæstesiologisk-intensiv afdeling på OUH, Odense. Han blandede sig i den offentlige debat om lægers ret til at ytre sig i offentligheden om kritisable arbejdsforhold.

I begyndelsen af året stod han bag et mistillidsvotum til Styrelsen for Patientsikkerhed, som over 8000 læger skrev under på.

Initiativet var en reaktion på, at en læge sidste år blev idømt en bødestraf for at have udvist grov forsømmelse og skødesløshed i behandlingen af en sukkersygepatient på Svendborg Sygehus.

I dommen var et af argumenterne, at den yngre læge ikke havde nedskrevet en mundtlig besked til sygeplejersken om at måle patientens blodsukker i journalen.

Det var dette dokumentationskrav, Kristian Rørbæk Madsen kritiserede, fordi lægerne har for travlt på deres vagter. Han inviterede direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed til Fyn for at overvære en 20 timers aften- og nattevagt, hvor Kristian Rørbæk Madsen lavede over 500 mundtlige ikke-journaliserede ordinationer til sygeplejerskerne. Det var ulovligt, men der var ikke tid, var hans pointe.

Kristian Rørbæk Madsen anke var, at der kun bliver kigget på papirerne, når det går galt og ikke på den kliniske virkelighed.

Det var hans budskab; at se på virkeligheden, fordi lægerne ifølge Kristian Rørbæk Madsen ikke er i stand til at leve op til reglerne om den skærpede linje i forhold til skriftlig dokumentation.

Kristian Rørbæk Madsen blev 43 år.

Bisættelsen har ikke fundet sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce