Annonce
Navne

Nekrolog: Svendborg-overlægen, der blev landskendt for lægeprotest, er død, 43 år

Kristian Rørbæk Madsen var ansat som overlæge på anæstesiologisk-intensiv afdeling på OUH, Odense. Han blandede sig i den offentlige debat om lægers ret til at ytre sig i offentligheden om kritisable arbejdsforhold.

I begyndelsen af året stod han bag et mistillidsvotum til Styrelsen for Patientsikkerhed, som over 8000 læger skrev under på.

Annonce

Initiativet var en reaktion på, at en læge sidste år blev idømt en bødestraf for at have udvist grov forsømmelse og skødesløshed i behandlingen af en sukkersygepatient på Svendborg Sygehus.

I dommen var et af argumenterne, at den yngre læge ikke havde nedskrevet en mundtlig besked til sygeplejersken om at måle patientens blodsukker i journalen.

Det var dette dokumentationskrav, Kristian Rørbæk Madsen kritiserede, fordi lægerne har for travlt på deres vagter. Han inviterede direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed til Fyn for at overvære en 20 timers aften- og nattevagt, hvor Kristian Rørbæk Madsen lavede over 500 mundtlige ikke-journaliserede ordinationer til sygeplejerskerne. Det var ulovligt, men der var ikke tid, var hans pointe.

Kristian Rørbæk Madsen anke var, at der kun bliver kigget på papirerne, når det går galt og ikke på den kliniske virkelighed.

Det var hans budskab; at se på virkeligheden, fordi lægerne ifølge Kristian Rørbæk Madsen ikke er i stand til at leve op til reglerne om den skærpede linje i forhold til skriftlig dokumentation.

Kristian Rørbæk Madsen blev 43 år.

Bisættelsen har ikke fundet sted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce