Annonce
Navne

Nekrolog: Svendborg-overlægen, der blev landskendt for lægeprotest, er død, 43 år

Kristian Rørbæk Madsen var ansat som overlæge på anæstesiologisk-intensiv afdeling på OUH, Odense. Han blandede sig i den offentlige debat om lægers ret til at ytre sig i offentligheden om kritisable arbejdsforhold.

I begyndelsen af året stod han bag et mistillidsvotum til Styrelsen for Patientsikkerhed, som over 8000 læger skrev under på.

Annonce

Initiativet var en reaktion på, at en læge sidste år blev idømt en bødestraf for at have udvist grov forsømmelse og skødesløshed i behandlingen af en sukkersygepatient på Svendborg Sygehus.

I dommen var et af argumenterne, at den yngre læge ikke havde nedskrevet en mundtlig besked til sygeplejersken om at måle patientens blodsukker i journalen.

Det var dette dokumentationskrav, Kristian Rørbæk Madsen kritiserede, fordi lægerne har for travlt på deres vagter. Han inviterede direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed til Fyn for at overvære en 20 timers aften- og nattevagt, hvor Kristian Rørbæk Madsen lavede over 500 mundtlige ikke-journaliserede ordinationer til sygeplejerskerne. Det var ulovligt, men der var ikke tid, var hans pointe.

Kristian Rørbæk Madsen anke var, at der kun bliver kigget på papirerne, når det går galt og ikke på den kliniske virkelighed.

Det var hans budskab; at se på virkeligheden, fordi lægerne ifølge Kristian Rørbæk Madsen ikke er i stand til at leve op til reglerne om den skærpede linje i forhold til skriftlig dokumentation.

Kristian Rørbæk Madsen blev 43 år.

Bisættelsen har ikke fundet sted.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce