Annonce
Læserbrev

Nej til salg af Fjernvarme Fyn

Læserbrev: S, SF, K, DF, Radikale og Alternativet har i deres budgetforlig 2020 for Odense Kommune bl.a. besluttet, at vores Fjernvarme Fyn med en værdi på omkring en milliard kroner skal gøres klar til at blive solgt. Det var en af årsagerne til, at Enhedslisten forlod budgetforhandlingerne.

Professor Frede Hvelplund fra Aalborg Universitet, som er ekspert i energiplanlægning, siger til Fyens Stiftstidende 10. oktober: "Grunden til, at f.eks. Odense og Aalborg har nogle billige fjernvarmepriser, er, at det indirekte er forbrugerne, der ejer selskaberne. Det vil sige, at et overskud går til lavere priser. Hvis der er tale om eksterne ejere, hvad enten disse er andels- eller aktieselskaber, er deres interesse at trække et overskud ud af selskabet, etableret via højere varmepriser."

Vi mister vores uundværlige energi-infrastruktur i kommunen, og vi kommer til at betale mere i varme i fremtiden. En tab-tab situation. Enhedslisten er det eneste parti i Odense byråd, som ikke synes, at det er ok. Vi er imod budgetforliget og vil stemme nej til de nævnte partiers budgetforslag på byrådsmødet den 30. oktober. Hvad synes du?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce