Annonce
Læserbrev

Nej til salg af Fjernvarme Fyn

Annonce

Læserbrev: S, SF, K, DF, Radikale og Alternativet har i deres budgetforlig 2020 for Odense Kommune bl.a. besluttet, at vores Fjernvarme Fyn med en værdi på omkring en milliard kroner skal gøres klar til at blive solgt. Det var en af årsagerne til, at Enhedslisten forlod budgetforhandlingerne.

Professor Frede Hvelplund fra Aalborg Universitet, som er ekspert i energiplanlægning, siger til Fyens Stiftstidende 10. oktober: "Grunden til, at f.eks. Odense og Aalborg har nogle billige fjernvarmepriser, er, at det indirekte er forbrugerne, der ejer selskaberne. Det vil sige, at et overskud går til lavere priser. Hvis der er tale om eksterne ejere, hvad enten disse er andels- eller aktieselskaber, er deres interesse at trække et overskud ud af selskabet, etableret via højere varmepriser."

Vi mister vores uundværlige energi-infrastruktur i kommunen, og vi kommer til at betale mere i varme i fremtiden. En tab-tab situation. Enhedslisten er det eneste parti i Odense byråd, som ikke synes, at det er ok. Vi er imod budgetforliget og vil stemme nej til de nævnte partiers budgetforslag på byrådsmødet den 30. oktober. Hvad synes du?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce