Annonce
Debat

Nej til brug af sprøjtemidler: Vi skal ikke nøjes med at være pyntegrønne

Poul Erik Kristiansen, formand for SF Assens og byrådskandidat ved kommunalvalget 2021. Privatfoto: Poul Erik Kristiansen

Når man i Fyens Stiftstidendes Assens-sektion den 1. marts kan læse ”Politikere siger ja til mere vild natur og nej til at stoppe brug af sprøjtemidler”, så må man da stille spørgsmålet;

- Skal vi kun være pyntegrønne for et syns skyld, eller mener vi det der med at være grønne?

Selvom socialdemokraten Sara Emil Baaring siger, at hun vil gå rigtig langt på det grønne område, så siger hun alligevel, ”Dog synes jeg ikke, at man bør droppe sprøjtning med mildt ukrudstmiddel på de steder, hvor folk færdes. Det skal ikke være sådan, at ældre mennesker kan falde og slå sig, fordi et fortov ikke bliver plejet.”

Kære Sara Emil Baaring. Hvis først fortovet er så ringe, at man kan falde og slå sig, er det helt andre midler end sprøjtemidler, der skal til, nemlig en brolægger, der kan rette fortovet op. Sprøjtemiddel virker nemlig ikke på skæve fliser. En rundspørge til landets kommuner foretaget af Dansk Naturfredningsforening i september 2020 siger, at fire ud af ti kommuner har stoppet brug af sprøjtegift. Det kan vi også gøre i Assens Kommune, hvis vi vil!

Det kræver bare, at vi tager den grønne dagsorden alvorligt og ikke nøjes med bare at ville være pyntegrønne. Værn om naturen og miljøet, før det er for sent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce