Annonce
Odense

Nej tak til stor ghettoskole: SF kæmper for at bevare to skoler i Vollsmose

H.C. Andersen Skolen i Vollsmose er truet af lukning, men SF holder fast i kampen for dens overlevelse. Arkivfoto: Michael Bager
Der bliver alt for mange skoleskift for i forvejen sårbare børn, mener SF, der derfor er modstandere af at lukke H.C. Andersen Skolen og samle alle Vollsmose-børn på én skole.

Selv om et politisk flertal allerede har erklæret sig klar til at lukke den ene af de to Vollsmose-skoler og samle alle områdets børn på Abildgårdskolen, så fortsætter SF med rådmand Brian Dybro i front kampen for at bevare en skolehverdag også på H.C. Andersen Skolen.

- Vi kan se, at vi ved at lukke skolen kommer til at lave enormt mange skift for børnene, der for manges vedkommende kommer fra udsatte familier, siger Dybro.

- Først skal de rykkes fra H.C. Andersen Skolen til Abildgårdskolen, og bor børnene i en af de boligblokke, der rives ned, skal de igen på en ny skole, hvis familien flyttes til en anden del af byen. Det, tror jeg ikke, er sundt, konstaterer han.

Derfor foreslår han at holde fast i begge skoler, men som konsekvens af den faldende mængde børn at ændre H.C. Andersen Skolen fra dens nuværende status som en skole primært med to klasser på hver årgang til en skole med kun et spor.

- Det vil samtidig give plads til at løse nogle af vores kapacitetsproblemer på daginstitutionsområdet, fremhæver Brian Dybro, der vil bruge noget af den ledige skolebygning på en daginstitution.

- H.C. Andersen Skolen ligger fint i udkanten af Vollsmose, og det giver gode muligheder for, at forældre fra for eksempel Skibhuskvarteret kan komme ind til institutionen, mener han.

Annonce

200 elever tilbage

Børn- og ungerådmanden har understreget, at hun vil investere i både bedre rammer og bedre indhold på Abildgårdskolen. Hvorfor er det ikke en god idé at samle ressourcerne ét sted, når nu der bliver færre børn?

- Der vil stadig være omkring 200 elever tilbage på H.C. Andersen Skolen, og trods flere ressourcer tvivler jeg på, det er klogt at samle en masse børn med samme udfordringer på én stor skole, siger Dybro.

- Vi laver forandringer i Vollsmose for at få et mere blandet boligområde, og jeg tror ikke på, én stor ghettoskole i bydelen vil være attraktiv for de nye beboere, der på et tidspunkt skal flytte til området.

Der er allerede et flertal for at lukke skolen. Hvorfor ikke droppe kampen?

- Vi vil forsøge at påvirke flertallet til at tage mest mulig hensyn til børnene, forklarer Brian Dybro.

- I min optik er den bedste løsning at beholde begge skoler, og det vil vi i SF blive ved med at arbejde for.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce