Annonce
Læserbrev

Nej tak til rygning

Læserbrev: Gurli Gaarmann synes det o.k. at ryge, hvis man kan gøre det kontrolleret, hun forsvarer rygning i moderat omfang. Nu er det jo sådan at man må jo gøre, hvad man vil, hvis man holder sig inden for lovgivningen.

Grundlæggende vil jeg sige, at rygning ikke er sundt. Jeg stoppede for 23 år siden. Personligt synes jeg, at det er bedste, jeg har gjort for mit helbred. Men 20 cigaretter om dagen og 100 gram tobak om ugen havde sat sit præg, så bronkitis og astma var blevet mine tro følgesvende. Ved en indlæggelse og operation sagde en læge til mig, at jeg endelig skulle blive ved med at ryge, for jeg var begyndt at slå ligkistesømmene i.

Det var en tale, der trængte godt og grundigt ind i min hjerne og talte til mit bedre jeg. Om aftenen på afdelingen, hvor jeg var indlagt, gik jeg en runde. Folk sad i opholdsrummet og røg, nogle med stativ, fordi de ikke selv var i stand til at løfte cigaretten, andre sad med iltapparat foran munden, som de tog af, når de skulle have et sug. Øjnene, de sendte til mig, var indholdsløse, og afmagten ramte mig. Jeg blev enig med mig selv om, at det er sikkert, at vi alle skal dø, men det skal f.. ikke være på den her måde.

Jeg fik fat i lægen der havde været med til indlæggelsen. Jeg sagde til ham, at det her holder jeg ikke ud, jeg tager hjem. Jamen du skal opereres i morgen tidlig? Bare rolig, jeg skal nok være der en time før. Lægen sagde, at han ikke kendte til noget, hvis jeg smuttede, og det gjorde jeg og kom tilbage som aftalt med mig selv. Det er mit inderste ønske at alle vil holde op med at ryge, for det er de færreste, der kan tåle det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce