Annonce
Assens

Nej, det må I ikke: Lystfiskercenter må ikke ligge i Agernæs Havn

Det bliver ikke her på Agernæs Havn, at det nye lystfiskercenter skal placeres. Kystdirektoratet har nemlig givet afslag på dispensation i forhold til strandbeskyttelseslinjen. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Det bliver ikke Agernæs Havn, der bliver centrum for det nye lystfiskercenter, som skal etableres i Assens Kommune.

Det har Kystdirektoratet netop afgjort.

Assens Kommune havde ansøgt direktoratet om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen, så der kan bygges på havnen, men det afviser direktoratet.

Derfor skal der nu findes en anden placering til centret, der skal fremme kyst- og lystfiskerturisme. I forbindelse med Finansloven i 2018 blev der sat 32 millioner kroner af til etablering af centret, og siden har Assens Kommune arbejdet på at finde et egnet sted. I første omgang Agernæs Havn.

Assens Kommune har i flere måneder ventet på svar fra Kystdirektoratet, og nu skal kommunen finde en anden mulig placering.

Den tidligere regering lavede løsnede reglerne for byggeri ved kysten, og derfor har man kunnet søge om tilladelse til det. I den forbindelse har Assens Kommune søgt om dispensation for strandbeskyttelse for et området ved Jordbassinerne og Assens Havn, omkring Bågø Havn og ved Torø Huse. Her har Kystdirektoratet har givet fuld tilladelse ved Jordbassinerne og Assens Havn, delvist ved Bågø Havn og afvist ved Torø Huse.

De tre ansøgninger har som udgangspunkt intet med lystfiskercentret at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce