Annonce
Nyborg

Nej, det brænder ikke: Rød alarm på Bastionen

Kulturhuset Bastionen stod i flammende rødt onsdag aften. Det opsigtsvækkende lys skyldtes en demonstration arrangeret af de hårdt ramte underleverandører til koncerter og andre kulturarrangementer. Foto: We Make Events
Sceneteknikere og andre fra kulturlivets kulisser i opsigtsvækkende demonstration ved Nyborgs kulturhus.
Annonce

Nyborg: Hvad sker der dog? Brænder det?

Der skal nok være en forbipasserende eller to, der spærrede øjnene op ved synet af Bastionen i flammende rødt.

Men selv om der blev slået alarm onsdag aften, var der ikke ild i den fine, gamle bygning i Nørregade i Nyborg.

Det flammende røde lys var en demonstration sat i værk af lokale sceneteknikere og andre underleverandører til kulturarrangementer.

Og et alarmsignal og en bøn til erhvervsministeren om hjælp til de mange - ofte mindre - virksomheder, der leverer lyd, lys og anden teknik og service til koncerter, events og konferencer.

Annonce

Global aktion

Bag demonstrationen, som den kommunalt ejede Bastionen vel at mærke intet havde med at gøre, stod Foreningen for Koncert- og Eventpersonale og We Make Events - en international bevægelse, som globalt gør regeringer og politikere opmærksomme på de meget alvorlige økonomiske problemer i eventbranchen, coronakrisen er skyld i.

- Branchen har ingen mulighed for at tjene penge, men har stadig faste udgifter til husleje, vedligeholdelse af gear, vognparker, materiel og meget mere. Det samme gælder de mange specialiserede freelancere, som er helt essentielle for eventbranchens overlevelse, fastslår formanden for Foreningen for Koncert- og Eventpersonale, Thomas Gerdes, i en pressemeddelelse fra We Make Events.

Annonce

Utal af aflysninger

Coronakrisens forsamlingsforbud og restriktioner har ført til et utal af aflysninger af festivaler, koncertturneer, teaterforestillinger, konferencer, julefrokoster og andre events og arrangementer.

Derfor opfordrer eventbranchen erhvervsministeren til at sikre en øget dialog og økonomiske pakker, der kan hjælpe branchen gennem et efterår - og måske endda også et forår - med yderst begrænsede muligheder for afvikling af større kulturarrangementer.

Det røde alarmlys på Bastionen blev tændt onsdag aften klokken 20 - og slukket igen ved midnatstid.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce