Annonce
Bagsiden

Nein, nein, nein! Vi skal ikke have Hitler til døren

Til venstre: Amazons nye logo, som for mange syntes lignede Adolf Hitler. Til højre: Logoet blev designet om, så takkerne forsvandt og hjørnet flappet op. Illustration: Amazon
Nyt logo på Amazons indkøbs-app overlevede kun få måneder, fordi ligheden var for stor med en kendt, tysk diktator.

Logologisk: I januar lancerede pakkepostfirmaet Amazon et nyt logo på sin shopping-app, altså den app, man bruger til at vælge varer med på sin mobiltelefon.

Hidtil har man set et logo af en indkøbsvogn, når man brugte appen, men et nyt frisk logo skulle i stedet vise en brun pakke med et stykke blåt pakketape hen over den smilende pil.

Smilepilen ligger i Amazons kendte firmalogo under navnet og peger fra A til Z (en fiks lille hentydning til, at firmaet lever af at levere pakker).

Annonce

Et kendt skæg

Men selv om det kun er en blå firkant med takket underkant kom nogle til at tænke på Adolf Hitlers berømte "tandbørsteoverskæg".

Ikke mange, men nok til, at Amazon reagerede og fjernede takkerne på den blå firkant, som nu også har fået et "æseløre".

- Uheldigvis for Amazon vil gengivelsen af deres pakketape på det originale logo øjeblikkeligt blive associeret med et Hitler-agtigt overskæg, fordi den form er for evigt lagret i vores underbevidsthed som netop det, siger mærkevare-eksperten Vicky Bullen til BBC, hvor vi har læst historien om det uheldige logo.

Annonce

Papkasse-Hitler

Amazon har om det kritiserede logo udtalt, at det skulle "skabe forventning, spænding og klæde, allerede når kunder begynder deres indkøbsrejse på deres telefon, ligesom de gør, når de ser vores pakker på dørtrinnet".

Det fik folk til at kommentere, at de bestemt ikke forventede at se Hitler på deres dørtrin.

En Twitter-bruger skrev om appen: "Mine forældre bruger Amazon hver dag. De bliver forvirrede den næste tid, og hvis de spørger mig, hvor Amazon er blevet af, må jeg fortælle dem, at de skal kigge efter en papkasse-Hitler".

Annonce

Hitler på bordet

Ifølge BBC-artiklen er Hitlers ansigt med hårlokken og tandbørste-moustachen så genkendeligt, at folk jævnligt ser Hitler de mest uventede steder. Huse og katte, der ligner Hitler er blevet delt flittigt på nettet.

Hvis Amazons logo lignede Hitler, hvad skal man så mene om Apples symbol, der viser, at man er i gang med at hente en app? Verdammt!

Derfor ville Bagsiden have været en tur på nettet for at finde nogle billeder af Hitler-katte til denne artikel, men vi nåede ikke længere end til den iPhone, der lå på hæve-sænkebordet.

For hvem er det lige, der stirrer på én, når man skal hente en ny app til sin iPhone?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kerteminde-borgmester: Undskyld, Lindø - det har vi bare ikke gjort godt nok

Annonce