Annonce
Odense

Negative reaktioner på forslag om at tvinge børn til daginstitutioner i Vollsmose

Her er et uddrag af de meninger, som er blevet luftet på Facebook og Fyens.dk. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Nej tak - hvad tænker I på? Flertallet af kommentarer til vores artikel om at forsøge at tvinge børn til daginstitutioner i Vollsmose er negative over for tiltaget.

Kim Abramsson: Gå nu selv forrest: Som politiker i Odense Kommune skal de tvinges til at sende deres egne børn og børnebørn derud.

Sara Ottesen: Når man har talt og talt om den blandede by, gælder det vel også børn. Byg nogle mega fede nye børnehaver, og lav skovbørnehaver der kører ud af mosen. Ansæt nok personale. Så bliver det attraktivt at få en plads derude. Naturen derude har alt, hvad der ønskes til små udflugter fra børnehaven.

Maja Laursen: Sjældent har jeg hørt noget så dumt. Det kan man bare ikke.

Viggo Okholm: Der er snak om, at børn fra Vollsmose skal spredes til andre områder, endda med tvang, men når det går den anden vej, så uha nej. Ingen børn og forældre tager skade af at få deres "hvide" børn ud til mangfoldigheden - tværtimod. Jeg kender en institution derude, som jeg kommer i som frivillig - den er nok det bedste sted, jeg har oplevet i mine 35 år i pædagogverdenen.

Steen Pedersen: Det er synd for de børn, at de skal tvinges ud i total fremmedgørelse og på sigt nedgørelse.

Susanne Hagelberg: Det er på ingen måde i orden, og formentlig vil der ske det, at forældre finder private pasningsmuligheder til deres børn. Det ville jeg selv have gjort, såfremt jeg havde været i en tilsvarende situation.

Sussie Vissing: Jeg har arbejdet i en børnehave i Vollsmose i ni år og er enig i, at der ingen fare er derude. Jeg får en følelse af, når jeg læser de mange andres kommentarer, at der er tale om A- og B-børn, -pædagoger og -forældre. De gode og de dårlige. Det er trist, at folk er så bedrevidende.

Maria Lade: Det kan på ingen måde være ok at sende vores børn ud i et belastet område, medmindre vi selv vælger det.

Gitte Flyvholm: Jeg er rystet over, at det overhovedet er noget, der bliver overvejet.

Merete Wind-Hansen: Stakkels børn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce