Annonce
Kerteminde

Nef søger nyt blod: Gennemsnitsalderen er faretruende høj

Direktør Marianne Eriksen har sat en kampagne i gang for at få flere til at engagere sig i deres lille lokale elselskab, som alle vi i forsyningsområdet er medejere af. Foto: Helle Nordström

Nefs direktør Marianne Eriksen håber at kunne skabe større lokalt engagement i et af landets mindste elforsynings-selskaber.

Nordøstfyn: - Hvor vigtigt er det at bevare nef Fonden (nef) som en selvstændig virksomhed?

At dømme efter stemmetallene ved de seneste valg til det repræsentantskab og den bestyrelse, der er nef's højeste myndighed, er det ikke så vigtigt endda: 2,02 procent var valgdeltagelsen ved valget i 2013.

Direktør i NEF, Marianne Eriksen, tror dog fortsat på, at det betyder noget for de cirka 16.500 kunder i dækningsområdet, at de har et lokalt elselskab med cirka 40 lokale arbjedspladser. Derfor har hun nu sat en stor kampagne i gang for at få flere af kunderne til at deltage aktivt i nef - enten som kandidat til repræsentantskabet eller som minimum ved at afgive sin stemme til november, når der igen er valg til repræsentantskabet.

Med det lave engagement, vi var kommet ned på ved valget i 2013, var det tiden at tænke konstruktivt for at sikre fornyelse og kontinuitet.

Marianne Eriksen, direktør i nef

nef - leverer el og finernet

nef blev til i 1953 som et resultat af en fusion Kerteminde Kommunale Elforsyning og Sammenslutningen af Oplandets Transformerforeninger.nef Koncernen består af NEF Fonden og de tre datterselskaber Ravdex A/S, nefstrøm A/S og neffiber A/S.

nefs højeste myndighed er bestyrelsen, der består af seks medlemmer, der vælges af og fra repræsentantskabet samt to selskabsrepræsentanter.

Repræsentantskabet vælges hvert fjerne år. Repræsentantskabet følger fondens drift og udvikling og afgiver vejledende udtalelser til ledelsen.

Repræsentantskabet består af 27 repræsentanter, der vælges af og blandt netkunderne i tre distrikter, som er geografisk og netmæssigt afgrænset.

nef er dit og mit

- NEF er jo dit og mit. Det er forbrugstyret, hvilket vil sige, at alle 16.500 forbrugere har indflydelse, og hver og en af os har mulighed for at stille op til valget, minder hun om.

- Og de, der bliver valgt, er med til at bestemme, hvordan nef videre skal udvikle sig, og hvad selskabets penge skal bruges til.

For nef leverer ikke blot strøm og fibernet. Nef sætter også en ære i at være en aktiv del af lokalsamfundet. Derfor har selskabet i de senere år bl.a. givet penge til Kirsebærfestivalen, Munkebo Speedway og Art Week.

- Men hele fundamentet for nef er demokrati, og demokrati forudsætter engagement. Hvis der ikke er nogen, der stiller op til repræsentantskabet, og der ikke er nogen, der afgiver deres stemme, så er der ikke noget demokrati, bemærker Marianne Eriksen.

Heldigvis ser det ud til, at nef's charmefremstød allerede efter få dage har haft en effekt. De første 13 kandidater har meldt sig klar til valget til november.

- Det er dejligt, men vi vil gerne have endnu flere. Ikke sådan at forstå, at vi gerne vil af med de nuværende 27 repræsentanter. Men det er ingen hemmelighed, at gennemsnitsalderen er høj, at vi skal i gang med et generationsskifte, siger hun.

- Så med det lave engagement, vi var kommet ned på ved valget i 2013, var det tiden at tænke konstruktivt for at sikre fornyelse og kontinuitet.

Annonce

Vær med til at bestemme

Man behøver ikke at have synderlig forstand på hverken elektricitet eller regnskaber for at stille op som kandidat til repræsentantskabet, for ingen af delene har repræsentantskabet ret meget at gøre med længere. Det er alt sammen blevet meget lovreguleret.

Repræsentantskabet er der, hvor man kan tænke store tanker for fremtiden og få en finger med i spillet om, hvad der skal bruges penge til, og hvordan selskabet skal udvikles. Ganske vist er det de seks repræsentanter, der bliver valgt til bestyrelsen, der sidder med fingeren på aftrækkeren. Men følger de ikke repræsentantskabet, så har samme repræsentantskab mulighed for at udskifte dem midtvejs i perioden, da de kun vælges for to år ad gangen.

I "gamle dage" var der stor interesse for at være med i nef's repræsentantskab. Det var dengang, der var ballade i selskabet. Og tendensen landet over er den samme - skal valgdeltagelsen op, skal der være noget at slås om.

Marianne Eriksen håber, at hun i et af landets mindste elselskaber kan ændre det, så der også bliver stort engagement, selvom der ikke er ballade.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

OB

Engang udløste et hjemmenederlag mod Nordsjælland et blodbad i Ådalen: For elleve år siden faldt øksen

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

For abonnenter

Føj for nogle ækle nisser på Netflix

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

Navne For abonnenter

Scandinavian Star-katastrofen: Kristina Siig står i spidsen for den sidste undersøgelse

Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Annonce