Annonce
Kerteminde

Nef søger nyt blod: Gennemsnitsalderen er faretruende høj

Direktør Marianne Eriksen har sat en kampagne i gang for at få flere til at engagere sig i deres lille lokale elselskab, som alle vi i forsyningsområdet er medejere af. Foto: Helle Nordström

Nefs direktør Marianne Eriksen håber at kunne skabe større lokalt engagement i et af landets mindste elforsynings-selskaber.

Nordøstfyn: - Hvor vigtigt er det at bevare nef Fonden (nef) som en selvstændig virksomhed?

At dømme efter stemmetallene ved de seneste valg til det repræsentantskab og den bestyrelse, der er nef's højeste myndighed, er det ikke så vigtigt endda: 2,02 procent var valgdeltagelsen ved valget i 2013.

Direktør i NEF, Marianne Eriksen, tror dog fortsat på, at det betyder noget for de cirka 16.500 kunder i dækningsområdet, at de har et lokalt elselskab med cirka 40 lokale arbjedspladser. Derfor har hun nu sat en stor kampagne i gang for at få flere af kunderne til at deltage aktivt i nef - enten som kandidat til repræsentantskabet eller som minimum ved at afgive sin stemme til november, når der igen er valg til repræsentantskabet.

Med det lave engagement, vi var kommet ned på ved valget i 2013, var det tiden at tænke konstruktivt for at sikre fornyelse og kontinuitet.

Marianne Eriksen, direktør i nef

nef - leverer el og finernet

nef blev til i 1953 som et resultat af en fusion Kerteminde Kommunale Elforsyning og Sammenslutningen af Oplandets Transformerforeninger.nef Koncernen består af NEF Fonden og de tre datterselskaber Ravdex A/S, nefstrøm A/S og neffiber A/S.

nefs højeste myndighed er bestyrelsen, der består af seks medlemmer, der vælges af og fra repræsentantskabet samt to selskabsrepræsentanter.

Repræsentantskabet vælges hvert fjerne år. Repræsentantskabet følger fondens drift og udvikling og afgiver vejledende udtalelser til ledelsen.

Repræsentantskabet består af 27 repræsentanter, der vælges af og blandt netkunderne i tre distrikter, som er geografisk og netmæssigt afgrænset.

nef er dit og mit

- NEF er jo dit og mit. Det er forbrugstyret, hvilket vil sige, at alle 16.500 forbrugere har indflydelse, og hver og en af os har mulighed for at stille op til valget, minder hun om.

- Og de, der bliver valgt, er med til at bestemme, hvordan nef videre skal udvikle sig, og hvad selskabets penge skal bruges til.

For nef leverer ikke blot strøm og fibernet. Nef sætter også en ære i at være en aktiv del af lokalsamfundet. Derfor har selskabet i de senere år bl.a. givet penge til Kirsebærfestivalen, Munkebo Speedway og Art Week.

- Men hele fundamentet for nef er demokrati, og demokrati forudsætter engagement. Hvis der ikke er nogen, der stiller op til repræsentantskabet, og der ikke er nogen, der afgiver deres stemme, så er der ikke noget demokrati, bemærker Marianne Eriksen.

Heldigvis ser det ud til, at nef's charmefremstød allerede efter få dage har haft en effekt. De første 13 kandidater har meldt sig klar til valget til november.

- Det er dejligt, men vi vil gerne have endnu flere. Ikke sådan at forstå, at vi gerne vil af med de nuværende 27 repræsentanter. Men det er ingen hemmelighed, at gennemsnitsalderen er høj, at vi skal i gang med et generationsskifte, siger hun.

- Så med det lave engagement, vi var kommet ned på ved valget i 2013, var det tiden at tænke konstruktivt for at sikre fornyelse og kontinuitet.

Annonce

Vær med til at bestemme

Man behøver ikke at have synderlig forstand på hverken elektricitet eller regnskaber for at stille op som kandidat til repræsentantskabet, for ingen af delene har repræsentantskabet ret meget at gøre med længere. Det er alt sammen blevet meget lovreguleret.

Repræsentantskabet er der, hvor man kan tænke store tanker for fremtiden og få en finger med i spillet om, hvad der skal bruges penge til, og hvordan selskabet skal udvikles. Ganske vist er det de seks repræsentanter, der bliver valgt til bestyrelsen, der sidder med fingeren på aftrækkeren. Men følger de ikke repræsentantskabet, så har samme repræsentantskab mulighed for at udskifte dem midtvejs i perioden, da de kun vælges for to år ad gangen.

I "gamle dage" var der stor interesse for at være med i nef's repræsentantskab. Det var dengang, der var ballade i selskabet. Og tendensen landet over er den samme - skal valgdeltagelsen op, skal der være noget at slås om.

Marianne Eriksen håber, at hun i et af landets mindste elselskaber kan ændre det, så der også bliver stort engagement, selvom der ikke er ballade.

Annonce
Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forældre klager over andre forældre: Nu vanker der bøder, hvis ikke du slukker motoren ved skoler og børnehaver

Odense For abonnenter

Carlos Daabas anholdt i Bulgarien: På flugt siden politiet droppede håndjern på vej til arresten - Han ønsker at vende hjem

Erhverv

Marcus og Marius drømmer om at overtage slægtsgården: - Men det bliver svært uden investorer udefra

Sydfyn For abonnenter

Lars undrer sig over regler i sundet: Overhaler motorbåde i sin kajak

GOG

Kun én kamp spillet - men GOG ligner et hold videre i Europa

Odense For abonnenter

Cykelkometen Tobias Aagaard fra Odense Tekniske Gymnasium er Europamester - nu er han klar til at dyste om VM-medaljer

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Debat

Debat: Frihed for vores ældre til at leve det liv, man selv har valgt

Odense For abonnenter

Stak kniv i ryggen på offer midt i myldretiden: Syv familiemedlemmer idømt flere års fængsel - drama i retten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Fyn

Dårligere bemandet end i Albanien: Danske fængsler sakker langt bagefter nabolande

Nordfyn For abonnenter

Byggeplaner på grøn plet splitter landsbyen: - De er vist allerede i gang med at fælde træer – Det er da de vel ikke?

Faaborg-Midtfyn

Vender det hvide ud af øjnene og griner hånligt: Socialdemokrater beskyldes for at mobbe andre kandidater

Annonce