Annonce
Nordfyn

NEET med halv million i overskud: Regnskabet for VM i Cyklecross er ikke opgjort

NEET-direktør Per Olesen stiller spørgsmål til Lasse Dahl, ejer af Lasses Autolak i Bogense. Lasse Dahl var nomineret som årets iværksætter - prisen gik til Human Walking, som Birgitte Vangsgaard fra Norup står bag. Foto: Emil Hermann.
Nordfyns Erhverv og Turisme er kommet ud med et tilfredsstillende resultat for 2018. Regnskabet for VM i Cyklecross i Bogense er ikke opgjort. Bogense-virksomheden Wencon blev kåret som årets virksomhed.

Søndersø: Onsdag aften afholdt Nordfyns Erhverv og Turisme sin årlige generalforsamling på Nordfyns Gymnasium i Søndersø. NEET-direktør Per Olesen var tilfreds med regnskabet for 2018.

- Med et overskud på en halv million kroner er det et fint regnskab. Der gemmer sig to ting omkring det. Dels har vi tidligere haft en egenkapital på 3 til 400.000 kroner, og det er lige i underkanten, så vi har opnået en generel konsolidering ved nu at have en egenkapital på 895.000 kroner. For cirka to år siden aftalte jeg med bestyrelsen, at i forbindelse med VM i Cyklecross, skulle der oparbejdes en egenkapital i omegnen af en million kroner, hvis der måtte komme et stort underskud, oplyste Per Olesen og tilføjede:

- Jeg vil gætte på, at regnskabet for VM i Cyklecross er færdigt i løbet af en måneds tid.

NEET er hovedsageligt finansieret af et årligt kommunalt tilskud på 7,9 millioner kroner. Den sidste del af finansieringen kommer fra kontingentindtægter fra organisationens cirka 600 medlemmer samt fra andre indtægter. NEETS omsætning i 2018 var på cirka 9,684 millioner kroner.

Annonce
Bjørn Wendelin og Erik Wendelin fra Bogense-virksomheden Wencon modtog prisen som årets virksomhed. Jimmy Rasmussen, formand for NEETs bestyrelse, stod for overrækkelsen. Foto: Emil Hermann.

Hæder til Wencon

Årets virksomhed blev i år Wencon Aps, der holder til på Jyllandsvej i Bogense. NEET-direktør Per Olesen sagde om kåringen:

- Der er mange dygtige virksomheder på Nordfyn, så det har været svært at udvælge én. Men bestyrelsen har peget på, at Wencon har udviklet sig rigtig flot, og faktisk ligger 90 procent af virksomhedens omsætning i udlandet, så de har kunder på nærmest hele kloden. Wencon arbejder netop nu på nogle nye produkter og har samtidig lagt en ny strategi, som skal få dem til at vokse endnu mere.

Wencon sælger en pasta, der kan tætne og reparere opståede utætheder i rørsystemer, ventiler og andre væskeførende komponenter. Kunderne er i den maritime sektor og består primært af store rederier og skibsværfter. Der er dog også mange kunder i offshore-branchen. Wencon er et anpartsselskab og er ejet af Ditte Pil Wendelin, Bjørn Wendelin og Erik Wendelin, der i øvrigt startede virksomheden for over 30 år siden.

Dewa VVS & Energi A/S i Gamby var også nomineret som årets virksomhed. Det samme var Pegasus Mobility A/S i Otterup.

Årets iværksætter blev i år som noget nyt fundet ved en afstemning blandt publikum. Vinderen blev Human Walking, som Birgitte Vangsgaard fra Norup står bag. Lasses Autolak i Bogense og Valhalla Flyt og Montage i Bogense var også nomineret.

I år uddelte Nordfyns Kommune for første gang miljøprisen. Den gik til Bogense Plast. Virksomhedsprisen, der blev uddelt for 10. gang af Nordfyns Kommune, fik Rema 1000 i Søndersø for sit store sociale arbejde.

Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

To gange Falch i Bogense Kirke

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Mindeord For abonnenter

Mindeord: I byrådssalen boltrede Per Berga sig som en fisk i vandet

Annonce