Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nedslidt hus fjernes i bykernen: Nedrivning på Jomfrulågen i gang

Det forberedende arbejde med at gøre bebyggelsen på Jomfrulågen klar til nye boliger er i gang. Foto: Torsten Cilleborg
17 nye boliger på kendt hjørnegrund i Faaborg. Beboerne flytter ind i starten af 2021

Faaborg: I næste uge begynder nedrivningen af de nedslidte bygninger på hjørnet af Jomfrulågen og Banegårdspladsen i Faaborg.

I løbet af efteråret går byggeriet af 17 nye boliger i gang på hjørnegrunden ved Jomfrulågen og Banegårdspladsen i Faaborg.

Lige nu gør gravemaskinerne klar til at rive det eksisterende byggeri ned, og det glæder formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V):

- Det bliver dejligt endelig at komme af med det gamle byggeri, som ikke just har pyntet i området. Og så glæder jeg mig til at følge byggeriet, siger han ifølge en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det er Faaborg Boligforening, der opfører, de nye boliger som forventes at stå klar først i 2021. Formand for Faaborg Boligforening Vibeke Harboe ser frem til det nye byggeri:

- Vi glæder os utrolig meget til, at de nye boliger står klar i begyndelsen af 2021. Det bliver et både flot og attraktivt byggeri, som vi glæder os til at få realiseret sammen med Steffen Larsen fra Udviklingsselskabet Faaborg og PH Byg. Byggeriet, der er tegnet at Archidea, falder smukt ind i Faaborgs gamle bymiljø, siger hun ifølge pressemeddelelsen.

Annonce

Tidsplan for byggeriet

September: Nedbrydning.

September/oktober: Arkæologer arbejder på grunden.

November: Forventet byggestart.

Primo 2021: Beboerne flytter ind.

Det er et større bygningkompleks, der nu er under nedbrydning. Foto: Torsten Cilleborg
I alt indrettes 17 nye boliger i komplekset. Foto: Torsten Cilleborg
Halvdelen af vejen er i øjeblikket spærret af. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Annonce