Annonce
Sydfyn

Nedslået fodboldformand efter fyrværkeribesigtigelse: Mangler nok 40.000 kroner

Jesper Piil Thomsen fra Tåsinge Boldklub var fredag inde at besigtige resterne af det fyrværkeri, som klubben fik stjålet, og som politiet siden havde fundet. Det var ikke just en positiv oplevelse. Foto: Katrine Becher Damkjær
Tåsinge forenede Boldklubber får formentlig brug for ekstra hjælp, hvis den skal betale sin regning til fyrværkerifabrikant. Det afslører formand Jesper Piil Thomsen, efter han fredag var i Odense og så resterne af fyrværkerilagret, som klubben fik stjålet kort før nytår.
Annonce

Tåsinge: Det blev lidt af en - ja, undskyld udtrykket - fuser, da Tåsinge fB-formand Jesper Piil Thomsen fredag morgen med egne øjne så resterne af det fyrværkerilager, som blev stjålet fra klubben et par dage inden nytår, og som Fyns Politi siden fandt i Vollsmose.

For var formanden bare en smule optimistisk inden turen nordpå, var han det i hvert fald ikke efter.

- Det gik lidt, som jeg havde frygtet. Der var rigtig meget emballage og mange kasser, der var blevet åbnet, og nu må vi se på, hvor meget af det, der kan genbruges, siger formanden, der indrømmer, at det var en nedslående oplevelse.

- Jeg havde håbet på, at der var mere. Men der var næsten ikke noget tilbage, og de (tyvene, red.) havde solgt eller skaffet sig af med meget af det og åbnet meget af det, siger Jesper Piil Thomsen, der estimerer, at der formentlig ligger for omkring 10-15.000 kroner fyrværkeri i politiets lager.

Det beløb ligger langt fra de 125.000 kroner, som Tåsinge fB havde indkøbt fyrværkeriet for.

- Man fik lidt øjnene op for, hvor galt det er gået, og vi kan ikke nå at redde økonomien i det, siger han.

Sagen kort

Tåsinge forenede Boldklubber, som har hjemme i Vindeby på Tåsinge, blev natten til lørdag 28. december udsat for et tyveri. Tyve brød ind i en aflåst container på boldbanen og stjal fyrværkeri til en værdi af 125.000 kroner. Fyrværkeri, som klubben havde indkøbt med henblik på at sælge.

Tyveriet truede klubbens økonomi i en sådan grad, at det i værste fald kunne betyde lukning, forklarede formand Jesper Piil Thomsen til avisen.

- Ja, hvis ikke vi kan lave en aftale med Aalborg Fyrværkerifabrik, som vi skylder pengene, så er det jo lukning, vi står over for, for så kan vi jo ikke betale alle vores andre regninger til vand, varme, lys og hvad der nu ellers er, fortalte formanden, som forklarede, at klubben ikke var forsikret mod tyveriet.

Den 30. december fandt politiet et større oplag fyrværkeri i et kælderrum i Lærkeparken i Vollsmose ved Odense. Det viste sig at være fyrværkeri fra tyveriet på Tåsinge.

Annonce

Får brug for hjælp

Det var natten mellem 27. og 28. december, at tyve brød ind i en container ved Tåsingehallen og stjal fyrværkeriet, som Tåsinge fB havde indkøbt med henblik på at sælge.

Fyrværkeriet blev siden fundet i en kælder i Lærkeparken i Vollsmose ved Odense og har været i politiets varetægt siden.

I fredagsudgaven af avisen stod Jesper Piil Thomsen frem og forklarede, at klubben efter tyveriet gik ud og indkøbte et nyt læs fyrværkeri, som skulle sælges i bestræbelserne for at begrænse tabet.

Han forklarede desuden, at man indtil videre stod med et underskud på i alt 55.000 kroner, efter alt var gjort op.

Formanden håbede dog, at der ville ligge en masse fyrværkeri hos politiet, som klubben kunne få udleveret og sende tilbage til fabrikanten og på den måde mindske beløbet betydeligt.

Sådan blev det ikke.

- Så selv hvis vi kan sende for 15.000 kroner tilbage til Aalborg Fyrværkerifabrik, mangler vi stadig 40.000 kroner, hvis vi skal betale regningen nu og her. Derfor håber vi, at der er nogen, som vil hjælpe os økonomisk. Både nogle sponsorer og andre i forhold til den indsamling, der allerede er i gang, siger formanden med henvisning til indsamlingen, som et par Tåsinge fB-spillere startede i kølvandet på tyveriet.

Her er der indtil videre samlet 24.000 kroner ind, som vil kunne bruges til at betale regningen. Og resten vil klubben så skulle finde i egen kasse.

- Det kan vi også, men det er bare så ærgerligt, at vi laver noget ekstra for at tjene penge, og så kommer vi ud med et underskud i stedet.

Annonce

Et sats

Tåsinge fB var ikke forsikrede mod tyveri. Årsagen er, at det ville gå for ud over den forventede omsætning af fyrværkerisalget, har Jesper Piil Thomsen forklaret til avisen.

- Man kan sagtens forsikre det, men det ville måske koste os 25 procent af det, vi tjener. Så det var et sats, sagde formanden, da vi talte med ham dagen inden turen til Odense.

Kan I gamble med klubbens økonomi og satse på noget så usikkert som fyrværkerisalg en anden gang?

- Nej, det kan vi jo ikke. Men vi er lidt bundet til at gøre det mindst én gang til. For det fyrværkeri, som der trods alt ligger derinde, men som fabrikanten ikke kan give os pengene retur for og kun opbevare for os, skal vi sælge næste år. Det er vi næsten tvunget til, siger Jesper Piil Thomsen.

- Men så skal det nok også forsikres, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Gode råd fra politiet: Sådan narrer du indbrudstyven til at tro, at du er hjemme i sommerferien

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Odense

Ren bonus for politiet: Mand anholdt med 36 poser hash efter påkørsel af betonklods

Annonce