Annonce
Sydfyn

Nedslået fodboldformand efter fyrværkeribesigtigelse: Mangler nok 40.000 kroner

Jesper Piil Thomsen fra Tåsinge Boldklub var fredag inde at besigtige resterne af det fyrværkeri, som klubben fik stjålet, og som politiet siden havde fundet. Det var ikke just en positiv oplevelse. Foto: Katrine Becher Damkjær
Tåsinge forenede Boldklubber får formentlig brug for ekstra hjælp, hvis den skal betale sin regning til fyrværkerifabrikant. Det afslører formand Jesper Piil Thomsen, efter han fredag var i Odense og så resterne af fyrværkerilagret, som klubben fik stjålet kort før nytår.

Tåsinge: Det blev lidt af en - ja, undskyld udtrykket - fuser, da Tåsinge fB-formand Jesper Piil Thomsen fredag morgen med egne øjne så resterne af det fyrværkerilager, som blev stjålet fra klubben et par dage inden nytår, og som Fyns Politi siden fandt i Vollsmose.

For var formanden bare en smule optimistisk inden turen nordpå, var han det i hvert fald ikke efter.

- Det gik lidt, som jeg havde frygtet. Der var rigtig meget emballage og mange kasser, der var blevet åbnet, og nu må vi se på, hvor meget af det, der kan genbruges, siger formanden, der indrømmer, at det var en nedslående oplevelse.

- Jeg havde håbet på, at der var mere. Men der var næsten ikke noget tilbage, og de (tyvene, red.) havde solgt eller skaffet sig af med meget af det og åbnet meget af det, siger Jesper Piil Thomsen, der estimerer, at der formentlig ligger for omkring 10-15.000 kroner fyrværkeri i politiets lager.

Det beløb ligger langt fra de 125.000 kroner, som Tåsinge fB havde indkøbt fyrværkeriet for.

- Man fik lidt øjnene op for, hvor galt det er gået, og vi kan ikke nå at redde økonomien i det, siger han.

Annonce

Sagen kort

Tåsinge forenede Boldklubber, som har hjemme i Vindeby på Tåsinge, blev natten til lørdag 28. december udsat for et tyveri. Tyve brød ind i en aflåst container på boldbanen og stjal fyrværkeri til en værdi af 125.000 kroner. Fyrværkeri, som klubben havde indkøbt med henblik på at sælge.

Tyveriet truede klubbens økonomi i en sådan grad, at det i værste fald kunne betyde lukning, forklarede formand Jesper Piil Thomsen til avisen.

- Ja, hvis ikke vi kan lave en aftale med Aalborg Fyrværkerifabrik, som vi skylder pengene, så er det jo lukning, vi står over for, for så kan vi jo ikke betale alle vores andre regninger til vand, varme, lys og hvad der nu ellers er, fortalte formanden, som forklarede, at klubben ikke var forsikret mod tyveriet.

Den 30. december fandt politiet et større oplag fyrværkeri i et kælderrum i Lærkeparken i Vollsmose ved Odense. Det viste sig at være fyrværkeri fra tyveriet på Tåsinge.

Får brug for hjælp

Det var natten mellem 27. og 28. december, at tyve brød ind i en container ved Tåsingehallen og stjal fyrværkeriet, som Tåsinge fB havde indkøbt med henblik på at sælge.

Fyrværkeriet blev siden fundet i en kælder i Lærkeparken i Vollsmose ved Odense og har været i politiets varetægt siden.

I fredagsudgaven af avisen stod Jesper Piil Thomsen frem og forklarede, at klubben efter tyveriet gik ud og indkøbte et nyt læs fyrværkeri, som skulle sælges i bestræbelserne for at begrænse tabet.

Han forklarede desuden, at man indtil videre stod med et underskud på i alt 55.000 kroner, efter alt var gjort op.

Formanden håbede dog, at der ville ligge en masse fyrværkeri hos politiet, som klubben kunne få udleveret og sende tilbage til fabrikanten og på den måde mindske beløbet betydeligt.

Sådan blev det ikke.

- Så selv hvis vi kan sende for 15.000 kroner tilbage til Aalborg Fyrværkerifabrik, mangler vi stadig 40.000 kroner, hvis vi skal betale regningen nu og her. Derfor håber vi, at der er nogen, som vil hjælpe os økonomisk. Både nogle sponsorer og andre i forhold til den indsamling, der allerede er i gang, siger formanden med henvisning til indsamlingen, som et par Tåsinge fB-spillere startede i kølvandet på tyveriet.

Her er der indtil videre samlet 24.000 kroner ind, som vil kunne bruges til at betale regningen. Og resten vil klubben så skulle finde i egen kasse.

- Det kan vi også, men det er bare så ærgerligt, at vi laver noget ekstra for at tjene penge, og så kommer vi ud med et underskud i stedet.

Et sats

Tåsinge fB var ikke forsikrede mod tyveri. Årsagen er, at det ville gå for ud over den forventede omsætning af fyrværkerisalget, har Jesper Piil Thomsen forklaret til avisen.

- Man kan sagtens forsikre det, men det ville måske koste os 25 procent af det, vi tjener. Så det var et sats, sagde formanden, da vi talte med ham dagen inden turen til Odense.

Kan I gamble med klubbens økonomi og satse på noget så usikkert som fyrværkerisalg en anden gang?

- Nej, det kan vi jo ikke. Men vi er lidt bundet til at gøre det mindst én gang til. For det fyrværkeri, som der trods alt ligger derinde, men som fabrikanten ikke kan give os pengene retur for og kun opbevare for os, skal vi sælge næste år. Det er vi næsten tvunget til, siger Jesper Piil Thomsen.

- Men så skal det nok også forsikres, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce