Annonce
Sport

Nedrykkede irere vil afprøve nye folk i Aarhus

Everton-backen Séamus Coleman og resten af det irske landshold kommer til Aarhus for at forberede sig til næste års EM-kvalifikation.

Irland er ramt af skader og bruger mandagens kamp mod Danmark som forberedelse til EM-kvalifikationen.

Det er ikke kun det danske fodboldlandshold, der må undvære flere stamspillere i mandagens Nations League-kamp mellem Danmark og Irland i Aarhus.

Irerne kommer til Østjylland med en trup med flere nye ansigter, efter at landstræner Martin O'Neill har modtaget flere afbud til kampen.

- Måske eksperimenterer jeg en smule mandag aften. Jeg taler ikke om at skifte 11 spillere, men der er nogle spillere, jeg gerne vil se nærmere på, siger O'Neill til Irish Times.

Efter en testkamp mod Nordirland i torsdags har tre spillere forladt truppen med skader. Det drejer sig om John Egan, Alan Browne og Seán Maguire.

Også rutinerede Glenn Whelan er rejst hjem, mens James McClean har karantæne. Afbuddene har fået O'Neill til at grave dybt efter erstatninger.

Ud over stopperen Jimmy Dunne fra Hearts i den skotske liga har landstræneren indkaldt den blot 18-årige Lee O'Connor fra Manchester Uniteds ungdomsafdeling.

Efter Danmarks sejr i Wales er mandagens opgør uden betydning i Nations League-sammenhæng, hvor danskerne er sikre på oprykning, mens irerne ryger ned i tredje lag.

Martin O'Neill retter i stedet blikket mod næste års EM-kvalifikationskampe og forsøger at få gjort en ende på en sløj stime, der kun har givet én sejr i de seneste ti kampe.

Torsdagens 0-0-kamp mod Nordirland var tredje kamp på stribe, hvor irerne skød med løst krudt.

- Vi skal forsøge at score et mål. Det kunne være rart, lyder det fra Martin O'Neill.

Han kommer til at møde et dansk hold, der også stiller op i en lettere alternativ udgave. Både Kasper Schmeichel og Thomas Delaney har karantæne, mens Simon Kjær er skadet.

Kampen mellem Danmark og Irland spilles klokken 20.45 på mandag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Annonce