Annonce
forside

Nedrivning venter: Lagunefolket hører til på havnen

Den tidligere Svennevig Havnebod er ejet af Udsyn og lejet ud til Foreningen Den Blå Lagune . Foto: Katrine Becher Damkjær

Nedrivningen af DLG-bygningerne få meter fra Den Blå Lagune er en forsmag på, hvad der inden længe venter det legendariske fristed for byens tørstige sjæle. Brugerne har selv et par ideer til et nyt sted, hvor de kan drikke deres øl uden at genere nogen. Kommunen lytter gerne.

Svendborg: Alle havne har en bænk, hvor mænd drikker øl - og mænd med hang til øl trives ved vandet.

Om det er myte eller sandhed er egentlig ligegyldigt, for de øldrikkende mænd i Den Blå Lagune på Nordre Kajgade er ikke det mindste i tvivl om, at de skal finde et nyt sted på havnen, når deres lagune må vige for bulldozere om et års tid.

Den nødvendighed af at være ved vandet vil en af brugerne, Per, gerne sætte ord på.

- Det har med drømme at gøre. Når man stikker fingeren i vandet, har man kontakt til Kina og hele verden. Så føler man sig som den frieste sømand, forklarer han.

Per betegner sig selv som bistandsklient og alkoholiker. Lagunen på kajen er hans dagligdag, men han erkender, at den kommer til at vige for Simac-byggeriet.

I Den Blå Lagune ser man sig omkring efter et alternativ, når det nu ikke kan være anderledes. Et bud er Maria Søstrenes tomme børnehave overfor den katolske kirke, et andet er ved den forhenværende retsbygning yderst på Østre Havnevej.

Annonce

Dialog

På rådhuset ved man endnu ikke, hvor Den blå Lagune kan genopstå, når byggeriet af Simac går i gang. Men følge direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse, John Jensen, vil der blive lyttet til brugernes ønsker, når det bliver aktuelt.

- Den placering, som lagunen har nu, fungerer jo. Selve byggeprojektet er dog ikke så konkret endnu, men vi er opmærksom på, at vi skal finde et nyt sted til brugerne, når det bliver aktuelt - nok sidst på året i 2019. Vi er i løbende kontakt med dem, men vi har endnu ikke en konkret dialog om placeringen. Det skal vi selvfølgelig have, siger John Jensen.

- Er I med på, at det skal være et sted på havnen, sådan som brugerne ønsker det?

- Det skal selvfølgelig være et sted, de synes er attraktivt. Ellers vil de jo ikke bruge det.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce